Top 3 Topdivisie Dames had het lastig

VoV 04-02-2018. 8:43 uur.  De Top 3 van de Topdivisie Dames (Apollo 8, Veracles en Alterno II) had gisteren een lastige middag / avond. Alle drie teams speelden een vijfsetter. Apollo 8 won, Veracles en Alterno II verloren via de tiebreak.

In Borne nam Prima Donna Kaas via 16-25 en 22-25 brutaal een 0-2 voorsprong. Dat was even schrikken, en legde de druk meteen in de derde set volledig bij de thuisploeg neer. Met 25-20 bleef de koploper in de wedstrijd, ook in de volgende set lag die druk om de set te winnen er weer en opnieuw lukte het Apollo om, dit keer via 25-21, wedstrijdverlies af te wenden. In de beslissende vijfde set trokken ze de winst definitief naar zich toe, met een ruime 15-8.

IBM Client Innovation Benelux Veracles kwam tegen OBEG Donitas op 0-2 achter. Via de setstanden 17-25 en 19-25. Dat konden ze voor eigen fans in de Groen Hel nog ongedaan maken. Met 25-20 en 25-23. Meer zat er echter niet in. Donitas kroonde zich tot kampioen van Groningen via de 12-15 in de tiebreak. De glorieuze 2-3 zege was door de krachttrainer van Donitas voorspelt, andere leden van hun staf waren minder optimistisch, maar die zaten er dus helemaal naast.

Laudame Financials VCN kwam tegen Alterno II met hele duidelijke setstanden met 0-2 achter (19-25, 10-25), maar herstelde zich in de volgende sets knap. Met 25-16 en 25-10 maakten ze gelijk, waarna ze de winst met 15-10 in eigen huis hielden.

In het duel tussen VC Sneek II en Oskam Taurus, de teams staan voorlaatste en laatste, hield Sneek II de punten in Friesland. Taurus kon de derde set met 25-27 voor zich beslissen, verder was er met 25-21, 25-13 en nogmaals 25-21 geen eer voor hen te behalen.

VV Utrecht ging in Amsterdam tegen Pharmafilter US wel heel hard onderuit in de tweede set. Met 25-9 liet US weinig heel van de gasten Daarvoor was al met 25-21 gewonnen zodat de stand op 2-0 stond. VVU wilde uieraard die tweede set rechtzetten en vocht in de derde tot aan 25-25 voor verlenging van de wedstrijd. De laatste twee punten waren echter voor de thuisploeg. “Helaas was het verlies deze week te wijten aan onrustig spel. We konden het tij niet keren. Een mindere trainingsweek heeft geleid tot een mindere wedstrijd.” Aldus trainer coach Arjen Schimmel van de bezoekers uit de Domstad.

Seesing Personeel Orion leed thuis een 1-3 nederlaag tegen Dynamo Apeldoorn. In de derde set was de ploeg uit Doetinchem echt een maatje te groot voor de gasten (25-12), nadat ze in de eerste duidelijk met 15-25 een maatje te klein waren gebleken. In die andere twee sets was het verschil minder duidelijk, maar wel twee keer in het voordeel van de bezoekers. Met 22-25 en 20-25.

In de stand gaat Apollo 8 nog steeds aan de leiding (15-36), Veracles blijft tweede (14-28) en US heeft nu ook (15-28) een podium plaats. Dan volgen Alterno II (14-27), VVU (15-24) en Donitas (14-23) in het linker rijtje.  Rechts staan VCN (13-22), PDK (15-21), Dynamo (12-18), Orion (15-18), Sneek II (15-10) en Taurus (15-3).

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.