Topdivisie A (v): Vijf zeges in drie sets, één in vijf

VoV, 12-03-2023. 2:30 uur. Op een enkele wedstrijd na hebben de Topdivisies enkele weken ‘rust’ gehouden al is het woord ‘rust’ met carnaval, de vakantie en het NOJK misschien niet helemaal de juiste omschrijving voor niet spelen. Maar gisteren was er in de Topdivisie A bij de dames weer een vol programma met de returns van 19 november vorig jaar.

Sudosa-Desto D2 vs. Alterno (heenwedstrijd 3-0 winst Alterno). De return in Assen werd een eenvoudige zege voor de bezoekers. Door heel veel servedruk en een sluitend blok pakten ze drie sets snel en overtuigend.  De thuisploeg kreeg 8, 9 en 12 punten per set mee.

Na de 8-25 in de eerste set volgde er in de tweede via 2-6 en 6-12, tweede time out Sudosa-Desto, een verschil van negen punten bij 9-18. Daarna serveerde Gina Valenti de set uit, met o.a. nog twee aces.  In het begin van de set had ze ook al twee keer gescoord met haar opslag.

In de derde set volgde na blokpunten van Alterno bij 1-7 de eerste time out van Sudosa-Desto. De tweede was bij 6-15 en het was wel duidelijk dat de thuisploeg geen vuist zou kunnen maken gistermiddag. Marloes Sinnemers serveerde met drie aces op rij de tussenstand naar 9-21, op matchpoint bij 12-24 maakte een ace een eind aan het lijden van Sudosa Dames2.

VC Sneek D2 vs. Set-Up ’65 (heenwedstrijd 3-0 winst Set-Up ’65). De bezoekers uit Ootmarsum moesten twee keer een achterstand goedmaken. Ze kwamen met twee keer 25-15  met 1-0 en 2-1 achter, maar konden dat met twee keer 20-25 repareren. In de tiebreak hoefden ze niets meer te repareren, die won Set-Up ’65 met een nipte 13-15.

Dynamo Tubbergen vs. DeVoKo (heenwedstrijd 3-0 winst DeVoKo) Dynamo voorzag dat ze aan hun duel tegen DeVoKo een hele kluif zouden hebben maar wilde met de steun van het trouwe Dynamo publiek er alles aan doen om de punten in Tubbergen te houden. DeVoKo wilde ze juist meenemen naar Denekamp.

En dat lukte de ploeg van Johan Booyink, daar hadden ze drie sets voor nodig. Met 21-25, 18-25 en opnieuw 21-25 ging de winst in deze Noaberkracht derby naar de Denekampers, die het uitstekend blijven doen als debutant in de Topdivisie.

Krekkers vs. Veracles (heenwedstrijd 3-1 winst Krekkers). De thuisploeg loopt een eindje achter in wedstrijden, zij moeten er nog 7 spelen in de periode tot 15 april en zullen waarschijnlijk door de week ook in actie gaan komen. Veracles was de eerste van de zeven, een mooie uitdaging!

En die uitdaging werd met een zege in drie sets afgesloten. De eerste en derde waren nipt met 27-25 en 26-24, daartussen was het verschil in de eindstand een stukje ruimer met 25-21.

US Dames2 vs. Rivo (heenwedstrijd 3-0 winst US D2). Rivo draaide de gang van zaken nu om, na het thuisverlies in drie sets was er in Amsterdam nu een uitzege in drie sets. Een knappe prestatie van de jonge ploeg uit Rijssen. Met 21-25, 18-25 en 20-25 lieten ze de dames van US met lege handen achter.

Donitas vs. Apollo 8 Dames2 (heenwedstrijd 3-0 winst Apollo). Met lege handen bleven ook de dames van Apollo 8 aan de andere kant van Nederland. In Groningen verloren ze met 3-0 van Donitas, een redelijk onverwachte uitslag gezien het verschil  op de ranglijst. Waar Apollo 8 de nummer 2 was en Donitas de vierde van onderen. De bezoekers uit Borne moesten met 19, 17 en 21 punten genoegen nemen.