VCN toont strijdkracht in vijfsetter

VoV, 12-03-2023. 2:17 uur. De mannen van VCN hebben zaterdag in eigen huis in vijf sets van Prima Donna Kaas weten te winnen.

De mannen van trainer/coach Ferry van Hal verloren de eerste twee sets en leken in de derde set opnieuw op verlies af te stevenen, maar wisten de wedstrijd toch nog op het nippertje om te draaien en winnend af te sluiten. 3-2 (21-25, 18-25, 29-27, 25-14, 15-12)

Precies een maand geleden (11 februari) stonden dezelfde mannen in dezelfde sporthal tegen elkaar. De uitslag was toen 3-2 winst voor de thuisploeg. Kan VCN deze uitslag na vier verloren wedstrijden evenaren?

In set 1 gaat de stand tot 8-8 aardig gelijk op, maar dan begint PDK toch uit te lopen. De mannen van VCN doen hun best, maar weten het niveau van PDK niet bij te benen en komen niet verder dan 21-25.

Set twee begint VCN met een voorsprong, maar deze wordt al snel uit handen gegeven vanaf 7-7. PDK maakt optimaal gebruik van het feit dat VCN het spel steeds nét niet weet af te maken en haalt met 18-25 ook de tweede set binnen.

De B-poule is tot nu toe nog niet erg succesvol gebleken voor VCN, wordt dit de vijfde verloren wedstrijd op rij? In de derde set lijkt het er wel op. De thuisploeg kijkt tot maar liefst 21-21 tegen een achterstand aan, maar zet dan ineens alle zeilen bij. Er zijn drie setpoints voor nodig, maar dan is het toch VCN dat twee punten extra mag noteren dan PDK. 29-27

De vierde set, weet VCN het niveau door te trekken? De stoomtrein blijkt aardig op gang, toont ook het telbord. PDK kijkt tegen een achterstand van acht punten aan en VCN heeft een comfortabele voorsprong die de gehele set volgehouden wordt. Het lijkt aan de kant van de bezoekers niet meer te lukken. VCN pakt de set met 25-14 en sleept er een vijfde set uit.

In de vijfde set lijkt PDK toch iets te zijn hersteld en pakt direct een voorsprong van vier punten. VCN laat zich echter niet uit het veld slaan en sprokkelt ook wat punten bij elkaar. Vanaf de kantwissel lijkt de thuisploeg het genoeg te vinden. Ze weten vrij gemakkelijk te scoren en brengen PDK steeds meer in de problemen. Op 15-12 weet passer/loper Cain van Hal de tegenstander de fout te laten maken en zo mag VCN de eerste winst in de B-poule noteren.

Volgende week hebben de heren een weekje rust, waarna op 29 maart de eindsprint van dit seizoen wordt ingezet.

gh @ VoV, verslag van Stephanie van Berkum-Hofs, VCN.