SSS in drie sets langs Sliedrecht Sport

12-03-2023. 2:13 uur. Een wedstrijd stond er gisteren op het programma van de Kampioenspoule heren namelijk SSS Barneveld vs. Sliedrecht Sport. De andere twee duels tussen Lycurgus vs. VC Limax en Orion vs. SV Dynamo worden vanmiddag gespeeld.

SSS vs. Sliedrecht Sport werd een 3-0 zege voor de ploeg uit Barneveld. In de openingsset lag het initiatief aanvankelijk bij de bezoekers (0-3), maar kon SSS dit ombuigen naar 6-3. In het middendeel van de set speelde Sliedrecht sterk en nam de leiding bij 13-14 weer over. Op 18-19 scoorde SSS de side out en een breakpoint voor de mini-break. (21-19). Na de side out voor 24-23 pakten ze opnieuw een breakpoint op eigen serve voor de 25-23 setwinst.

In set twee maakte SSS  het verschil met een serie van 13-10 naar 19-10. Na de 20-14 deden ze het nog eens dunnetjes over (24-14) en sloten met 25-15 af. Na de 2-0 achterstand in de derde set nam Sliedrecht Sport het initiatief over en bleef tot 16-19 aan de leiding. Met de series naar 20-19 en 23-20 kwam SSS op winnend verschil, dat ze daarna met 25-22 ook realiseerden.

Met een score van 52 om 36 punten aan het net (aanval en blok) was SSS beduidend in het voordeel.  Johan Gruvaeus (SSS) werd met 21 punten de topscorer, bij Sliedrecht maakte Hugo van Veen de meeste punten (13).

• 06> Sliedrecht Sport 4-0

In de B-poule stonden twee duels op de agenda.  Te weten de topper tussen de nummers 1 en 2 (ZVH vs. VoCASA) en het duel tussen de twee teams aan het eind van de korte ranglijst, te weten VCN vs. PDK

Beide wedstrijden eindigden in een 3-2 zege voor de thuisploeg. ZVH wist de tiebreak met 15-10 te winnen, nadat ze eerder een 2-0 voorsprong verloren zagen gaan. VCN pakte de vijfde set met 15-12, nadat ze een 0-2 achterstand via 29-27 en 25-14 in 2-2 hadden veranderd.