Vizier op volleybal

 

Topdivisie, Donitas, derby’s. Alles 2x.

VoV, 20-02-20202. 5:31 uur. Zowel in de Topdivisie dames als heren is er aanstaand weekend één wedstrijd. En in beide staat een team van Donitas Groningen op het veld, en beide keren kunnen we spreken over een derby, een noordelijke en bijna plaatselijke. Op carnavalszaterdag een derby spelen, dat moet een uitdaging van jewelste zijn. Beide wedstrijden beginnen om 13:00 uur in het Willem – Alexander Sportcentrum.

De OBEG Donitas dames hebben Koffievoordeel.nl Sudosa – Desto voor hun  noordelijke derby te gast. Uit de stand is op te maken dat Donitas (15-5) de boot die een aantal wedstrijden geleden vertrok naar een veilige haven gemist heeft. Ze staan inmiddels 12 punten achter op de plaats die ook volgend jaar Topdivisievolleybal voor hen garandeert.

Met nog zes wedstrijden te gaan, en gezien de oogst uit de vorige 15 wedstrijden moet het optimisme hoger zijn dan de Burj Khalifa om nog in handhaving te geloven. Zelfs de meest fervente Donitas fan zal zijn twijfels hebben, al zullen dat er maar een paar zijn. Maar wel terechte.

Tegenstander Sudosa – Desto is met een prima serie bezig met als laatste wapenfeit een zege in Assen tegen verliezend bekerfinalist Laudame Financials VCN. Sudosa staat op de zevende plaats met 21 punten. Het is al even geleden, het was op 5 oktober, toen de ploeg in Assen een 3-0 zege behaalde, waarbij de tweede set nipt met 25-23 en de eerste set heel ruim met 25-10 werd gewonnen. Sudosa is de favoriet, die deze rol moet waarmaken, Donitas de underdog, die niet vies zal zijn van een stuntje.

In de Topdivisie mannen zat Ciara voor 14 dagen Plainwater Donitas in het vaarwater om vanuit Groningen naar Meijel af te reizen. De wedstrijd werd uitgesteld. Vorige week was er geen wedstrijd voor de Groningers vastgesteld, zodat zij wel heel erg uitgerust en fit aan de derby tegen de buren van DIO Bedum kunnen aantreden.

DIO won vorige week thuis van Peelpush, gaf de rode lantaarn mee naar het zuiden en zal niet dezelfde fout willen maken als de Donitas dames, namelijk de boot naar de veilige haven missen. Waarop ze nu met één wedstrijd minder zes punten achterstaan.

Ondanks dat de mannen van Donitas twee wedstrijden minder speelden (13 om 15) staan ze wel 11 punten (24 om 13) voor op hun tegenstanders. Daarom is Donitas hier de favoriet die deze rol maar moet waarmaken en DIO de underdog, die niet vies zal zijn van een stuntje.

We informeren u hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Jan van den Noort.