Vizier op volleybal

 

Topper in Eredivisie: Apollo 8 vs. Team 22

VoV, 03-11-2021. 13:50 uur. Apollo 8 vs. Team 22 is de topper van aanstaand weekend, maar zeker niet de enige interessante partij in de Eredivisie dames. In Borne staan niet alleen twee nog ongeslagen teams tegenover elkaar, maar is voor Apollo 8 tevens de inzet het heroveren van de koppositie. Want koploper Sliedrecht Sport is, na de midweekse partij in Oostende, speelvrij.

Beide teams voldoen tot heden prima aan de verwachtingen, Apollo 8, dat vorig seizoen de play-offs haalde, heeft zich in de eerste vijf wedstrijden van dit seizoen ook nadrukkelijk weer kandidaat gesteld voor het halen van de Eredivisie Final Four. Team 22, dat met jeugdige internationals (Elles Dambrink, Fleur Savelkoel) en een ervaren senior (Myrthe Schoot) als steunpilaar in het achterveld tot nu vier keer als winnaar van het veld stapte zal het de ploeg van de gebroeders Oosting niet makkelijk maken.

Temeer omdat bij Team 22 Kim Klein Lankhorst op spelverdeling staat. Zij kwam tot en met vorig seizoen voor Apollo uit en weet hoe de speelwijze van Apollo is en kent de positieve en negatieve kwaliteiten van de aanvalsters aan de andere kant van het net uit eigen ervaring. Maar dat geldt andersom natuurlijk ook. De Apollo dames aan het net kennen de trucjes van Kim om de tegenstander uit te spelen en op het verkeerde been te zetten. Vanaf 14:30 uur wordt het zondag duidelijk wie de meeste baat bij deze voorkennis heeft. Het wordt een mooi duel in de Veste. Ga daar maar vanuit.

Verder gaat zondag SV Dynamo uit Apeldoorn bij FAST op bezoek. Beide teams leden afgelopen weekend een nederlaag. FAST in de thriller tegen Peelpush, SV Dynamo verloor, na dapper verzet in twee sets, niet verrassend van de huidige koploper Sliedrecht Sport. FAST (6-5) en SV Dynamo (5-3) zijn buren op de ranglijst. Stuivertje wisselen van positie is mogelijk, maar gezien de seizoenhistorie van FAST tot nu lijkt een vijfsetter meer voor de hand te liggen.  Ze beginnen om 15:30 uur.

Ook om 15:30 uur wordt er in Vroomshoop aangefloten voor Eurosped vs. Regio Zwolle Volleybal. De ploeg die maar niet kan winnen ontvangt de gasten uit Zwolle, die de afgelopen twee duels furore maakte door FAST in eigen huis te verslaan en daarna VC Sneek, dat hen in het verleden meermaals aftroefde, met een 3-0 nederlaag naar Friesland terug te sturen. Wellicht is bij de een of ander de gedachte “Zijn wij nu zo goed of had Sneek zijn dag niet” als in een flits voorbijgekomen. Hoe het ook zij, Eurosped zal weer vol voor de eerste zege gaan, zoals ze dat steeds doen, en Zwolle wil ongetwijfeld de goede reeks een vervolg geven. Hoe vaak zal Nummerrrr vier, Evie van Kerkvoorde door de zaal galmen?

De wedstrijden op zaterdag beginnen alle drie om 20:00 uur. Waarbij de vraag zich opdringt of VC Sneek na twee miskleunen nu thuis tegen Peelpush het winnend ritme zal terug zal vinden om succes te boeken. Peelpush weet zich gesterkt door de winst op FAST, weet ook dat VC Sneek gebrand is om verloren imago weer glans te geven en zal zich daar tegen wapenen. Het zal hen aan zelfvertrouwen niet ontbreken, denken we.

VCN, dat vorige week na vier gewonnen duels op rij een dikke nederlaag tegen Team 22 te slikken kreeg, ontvangt Set – Up ’65, dat nog steeds zonder zege is na vier wedstrijden. Afgelopen weekend was Voltena te sterk voor hen. De thuisploeg wil de winnende draad weer oppakken en mee blijven doen in de top van de ranglijst, Set-Up heeft die winnende draad nog niet in de handen gehad en zal van goeden huize moeten komen om in Capelle, waar eerder Peelpush en VV Utrecht een nederlaag leden, met succes af te sluiten.

Zonder meer interessant is de partij tussen VV Utrecht en Voltena. Twee ploegen die een goede serie neer hebben gezet in de laatste wedstrijden. VVU versloeg achtereenvolgens FAST (3-1), VC Sneek (0-3) en Eurosped (3-1). Voltena won ook van Eurosped (1-3), verloor van FAST (3-2) en was afgelopen week thuis tegen Set-Up de winnende partij. VVU heeft 6-9, Voltena 5-7. Ook hier gaat het dus om afstand nemen, aanklampen of van positie wisselen.

We informeren u over de afloop van de wedstrijden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.