Vizier op volleybal

 

Topper in Groningen bij herstart seizoen uitgesteld

VoV, 06-01-2022. 5:20 uur. Bij de herstart van het Eredivisieseizoen bij de mannen is de topper Lycurgus vs. Dynamo. De nummer drie ontvang de nummer twee, het onderling verschil bij een gelijk aantal wedstrijden is drie. Net als een jaar en een week geleden staat dit duel ook dit jaar weer in de eerste dagen van januari gepland.

Dynamo bleek toen op de eerste dag van 2021 in Groningen met 1-3 te sterk, net als ze in dit seizoen al twee keer met de winst aan de haal gingen. In Apeldoorn werd het 3-0 bij de strijd om de Supercup en 3-1 in de heenwedstrijd. Sinds de 3-2 nederlaag bij Orion op 6-november verloor Dynamo geen setje meer in de competitie. Zes keer werd er achter elkaar met 0-3 of 3-0 gewonnen.

Lycurgus verloor met 3-1 van Orion en de uitslagen tegen de andere teams zijn vergelijkbaar c.q. hetzelfde als de resultaten die Dynamo ertegen behaalde. De onderlinge verschillen lijken klein, of dat ook werkelijk zo is zal zaterdag vanaf 20:00 uur duidelijk worden.

=====================================================

Noot: We lezen zojuist dat de topper wegens coronagevallen is uitgesteld. 

=====================================================

De ongeslagen koploper Orion krijgt SSS uit Barneveld op bezoek. SSS heeft 20 punten in de stand minder en lijkt op de voorhand niet de ploeg die Orion de eerste nederlaag van het seizoen zal toebrengen. In Barneveld werd het 1-3, SSS maakte het Orion toen in de tweede en derde set nog knap lastig. We zullen zien hoe de vlag er in 2022 bijhangt, of de wind nu weer uit dezelfde hoek waait.

VoCASA krijgt de rode lantaarndrager ZVH in Doetinchem tegenover zich.  VoCASA mengt zich volop in de strijd om positie vier, de plaats die recht geeft op deelname aan de Final Four, terwijl ZVH dit seizoen nog maar schamele twee puntjes bij elkaar sloeg. Dat deden ze thuis tegen TTP op 30 oktober, dus alweer een tijdje geleden. Tegen VoCASA was er in Zevenhuizen een 1-3 nederlaag, mede een reden dat VoCASA als favoriet aan deze wedstrijd begint.

Op zondag om 16:30 uur ontvangt TV Limburg Sliedrecht Sport. De Limburgers kenden in december een geweldige opleving door o.a. een paar nieuwe spelers aan de selectie toe te voegen. Ze konden in de laatste periode van het jaar 7 punten toevoegen aan hun subtotaal van 1 puntje. Daardoor hebben ze nu aansluiting met de derde plaats van onderen.

Sliedrecht Sport staat vierde, punt gelijk met VoCASA. Zij kunnen zich geen nederlaag permitteren om in de race te blijven voor een top 4 positie. Sliedrecht nam met een 0-3 nederlaag tegen Dynamo afscheid van 2021, ze zullen 2022 willen begroeten met een zege.

De stand bij de herstart:

1 t/m 4: Orion, Dynamo, Lycurgus, Sliedrecht

5 t/m 11: VoCASA, Taurus, TTP, SSS, VCN, TV Limburg en ZvH.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.