Topper in Italië, Abdel-Aziz klopt ter Horst

VoV, 04-01-2021. 3:50 uur. De topper in de zesde ronde bij de returns in de Serie A1 in Italië was het duel tussen koploper Perugia vs. de nummer vier Trentino, ofwel de teams van de Oranje internationals ter Horst en Abdel-Aziz tegen elkaar. En uiteraard deden er bij beide teams ook de nodige internationals uit andere landen mee, dat u niet denkt dat het alleen maar ‘oranje’ was wat de klok sloeg. In ieder geval was Nimir Abdel-Aziz de beste van allemaal, getuige zijn uitverkiezing tot MVP in dit topduel vol toppers.

Het werd een 1-3 zege voor de ploeg van Abdel-Aziz via de setstanden 20-25, 25-23, 19-25 en 21-25. Bij de thuisploeg scoorde ter Horst 6 keer, zijn collega Leon liet er 16 noteren. Abdel-Aziz nam er bij de gasten 14 (aanvalspercentage 40%) voor zijn rekening. Zijn teamgenoot Lucarelli scoorde wel twee keer vaker, haalde 59%, maar ging passend een drietal keren in de fout. Perugia was op de eigen score met 57 om 63 punten de mindere, hetgeen vooral via 37 om 46 aanvallende punten tot stand kwam. Ook in de foutenlast was hun score beter, dus eigenlijk slechter met 35 om 28 punten voor de tegenpartij, waarbij de foutserves (20 om 22) de grote boosdoeners waren.

Het was een terechte en verdiende zege voor Trentino, op basis van hun betere passing en aanvallende scores. In de openingsset nam Trentino heel vlot een zeer ruime voorsprong (2-6, 3-9, 5-13, 11-17), maar de inhaalrace van Perugia leverde hen bij 20-20 een gelijke stand op. Vervolgens scoorde Trentino vijf keer op rij en won toch nog afgetekend.

In set twee ging het tot 17-17 gelijk op, tussenstanden 6-6, 13-13 en 15-15, het gaatje naar 20-18 kreeg Trentino daarna niet meer gedicht, resulterend in 25-23. In de derde set liet Perugia een 7-3 en 12-7 voorsprong verloren gaan. De ploeg van Abdel-Aziz was bij 15-15 op gelijke hoogte en stoomde vol gas door naar de big point (16-21) om met 19-25 af te sluiten, dus 1-2 in sets.

In de vierde en laatste set speelde Abdel-Aziz een zeer belangrijke rol. Hij nam bij Trentino de belangrijke aanvallende punten voor zijn rekening en was beslissend bij de 21-25 zege. Na de 12-17 kon Perugia nog tot 15-17 terugkomen, maar de serie naar 15-21 kregen ze niet meer ongedaan gemaakt.

Perugia blijft koploper met 17-43, Trentino is nog steeds vierde (15-30).