Topteams Eredivisie (m) niet in de problemen

VoV, 19-01-2020. 6:10 uur. In de Eredivisie bij de mannen liep het gisteren in ieder geval bij drie van de vier wedstrijden wel een beetje zoals vooraf verwacht mocht worden. Draisma Dynamo, Active Living Orion en Sliedrecht Sport, drie van de vier topploegen, wonnen hun duels zonder setverlies van VoCASA, Zaanstad en Advisie/ SSS. Taurus bleef via een vijfsetter thuis de baas over RECO/ ZVH.

Sliedrecht Sport was in de eerste twee set snel klaar met SSS. In de eerste werd via 15-6 en 19-14 de 25-15 eindstand bereikt. In de tweede waren de tussenstanden 17-8 en 20-13 voordat de 25-14 op het bord kwam. SSS kon echter in de derde set nog voor enige spanning zorgen door de 18-13 achterstand in te lopen tot 18-18 en tot 24-24 om de setwinst mee te doen. Sliedrecht scoorde daarna de laatste twee punten.

Bij VoCASA vs. Dynamo een soortgelijk verloop. Ruime zeges in de eerste twee sets. Te weten 18-25 na 14-16 en 14-21 in de eerste en 13-25 na 7-17 en 11-21 in de tweede. VoCASA maakte een 20-16 achterstand in de derde ongedaan en had bij 24-24 kans op een vierde set. Dat liet Dynamo met 24-26 niet doorgaan.

Colin Zuijdgeest van VoCASA werd met 16 treffers de topscorer. Nico Manenschijn en Sjors Tijhuis kwamen voor Dynamo tot een dozijn treffers ieder.

Orion hield het bezoekende Zaanstad drie sets onder de twintig. Met 15 en twee keer 18 punten moesten de bezoekers genoegen nemen. Na 15-10 en 21-14 ging de eerste set ruim naar de ploeg uit Doetinchem. In de twee set sloeg Orion het gaatje na de 15-14 tussenstand. De 20-15 werd 25-18. En in de derde set was de strijd bij 13-7 en 20-11 wel beslist.

Met name serverend deed Zaanstad zich de das om, tegenover 15 foutserves stond geen enkel ace, terwijl Orion 9 foutserves en 7 aces noteerde.

Taurus en RECO/ZVH maakten er een spannende vijfsetter van met een ruime 25-16 als opening. Na 16-11 en 19-13. De bezoekers uit Zevenhuizen pakten de tweede set met 24-26, het setpoint op 23-24 werd pas een paar punten later benut. De derde set was weer voor Taurus (25-20), waarna de gasten in de vierde gelijktrokken en zo de tiebreak afdwongen. In de vierde stonden ze via 6-8, 12-16 en 16-21 steeds aan de goede kant van de score.

Taurus kwam in de tiebreak na 5-5 met 10-7 voor, zag de voorsprong bij 11-11 verloren gaan maar kon zich na de 13-13 toch naar de winst slaan.

Dylan Boerefijn van Taurus werd met 18 treffers topscorer, Ricardo Hofman van RECO/ ZVH scoorde 15 keer. Taurus kon aanvallend met 61 om 49 punten het verschil maken.

Vandaag speelt SAMEN.Lycurgus nog thuis tegen TTP.