Vizier op volleybal

 

Toptoernooi Dynamo kent sterke bezetting

VoV, 06-07-2018. 5:45 uur. Op 1 september aanstaande houdt Dynamo Tubbergen haar jaarlijkse voorbereidingstoernooi. Dit jaar zal er waarschijnlijk voor het eerst gespeeld worden in de nieuwe sporthal, dat wellicht daarmee zijn vuurdoop krijgt.  Dynamo is er ook nu weer in geslaagd een sterk deelnemersveld vast te leggen. Het lijkt erop dat het toernooi zijn plaats op de kalender na een aantal jaargangen gevestigd heeft, want de organisatie heeft diverse ploegen, die ook graag acte de présence hadden willen geven,  moeten teleurstellen.

Ook dit jaar heeft het toernooi weer een internationaal tintje vanwege de deelname van SCU Emlichheim en een sterk regionaal Twents tintje vanwege de deelname van vijf teams uit Twente. Afgezien van de Eredivisionisten Apollo 8, Set – Up ’65 en Eurosped is het beste dat Twente op damesvolleybal te bieden heeft dan in Tubbergen aanwezig.

Uit Twente zijn van de partij: Springendal Set-Up Dames2, WVC Volley Wierden, Krekkers Maria Parochie, Rivo Rijssen en uiteraard Dynamo zelf. Het naar de Eerste Divisie gepromoveerde VC Bolsward komt uit Friesland over, VCV Varsseveld uit de Achterhoek  en VC Zwolle Dames2 uit, en dat is wel logisch, uit Zwolle. En zoals gezegd SCU Emlichheim van over de grens.

Wedstrijden vinden plaatsen tussen 10.00 uur en 17.00 uur in het beproefde concept van eerst een poule van drie en de winnaars van die poules, respectievelijk de nummers  twee en drie,  vormen daarna een nieuwe poule, waarin om de eindrangschikking wordt gestreden. Per wedstrijd worden er twee sets gespeeld. Negen scheidsrechters hebben inmiddels hun komst toegezegd. Na de eerste ronde is er een pauze waarbij de deelnemers wat te eten krijgen aangeboden, te weten soep, brood en fruit.

Over de poule indeling zullen we op een later tijdstip nog nader berichten.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron Johan Booyink, trainer coach Dynamo Tubbergen. Foto Rudy van ’t Rood.