Tornado morst geen setje tegen WIK

VoV, 27-11-2017. 15:05 uur.  Afgelopen week stond de thuiswedstrijd tegen WIK Steenderen op het programma. Een wedstrijd die gezien de ranglijst spannend zou gaan worden aangezien WIK op dit moment op een vijfde plaats staat. Helaas was ons team niet compleet door blessures. Hierdoor hebben we enkele wisselingen moeten uitvoeren van posities, maar ondanks dat en door versterking van speelsters van dames 2 hadden we er alle vertrouwen in.

De eerste set ging lange tijd gelijk op, op het einde van de set, vanaf een stand van 17-17, wist Tornado uit te lopen en de set binnen te halen met 25-20. De tweede set liepen we tegen een achterstand aan van 12-9 maar we lieten ons niet gek maken en na een time-out wist Tornado zich weer snel te herpakken. Met gevarieerd spel en het tonen van lef werd deze set gewonnen (25-17).

Ons spel werd meer ontspannen en de pass liep goed. Ondanks de goede verdediging van WIK wisten we de wedstrijd in handen te houden. WIK had geen antwoord op de sterke blokkering en het gevarieerde aanvalsspel in deze set waardoor Tornado won met 25-21.

Op naar het laatste bonuspunt.. tot een stand van 6-6 ging het gelijk op, daarna werd het tempo door Tornado verhoogd. De servicedruk werd opgevoerd en aanvallen werden afgewisseld met tactische ballen, winst: 25-19!

Vijf punten behouden in Geesteren! Meiden van dames 2 bedankt! Volgende week spelen we om 16.00u tegen Avior (uitwedstrijd), waar we de volgende punten binnen willen gaan halen.

gh @ VoV, verslag van Patrick te Vaarwerk, trainer coach Tornado dames 1. Foto Jan van den Noort.