Krekkers D2 wint derby om koppositie

VoV, 27-11-2017. 15:21 uur.  Zaterdag  25-11 stond voor Krekkers D2 de thuiswedstrijd tegen Set – Up’65 D3 op het  programma. Doordat we gedeelte eerste stonden met hen, waren wij erg gedreven om deze wedstrijd te winnen.  Bijkomstigheid: onze trainer komt ook nog eens uit het verre Ootmarsum.

Tijdens de voorbespreking werd ons medegedeeld dat de wasdame de t – shirts over het hoofd had gezien, waardoor die ochtend nog gewassen moest worden. Desondanks waren onze wedstrijdshirts op tijd. Voor een goed gevulde tribune kon de wedstrijd van start gaan.

De eerste set begonnen we goed en hadden veel servicedruk. Echter bood Set – Up’65 veel weerstand waardoor het telkens gelijk opging. Uiteindelijk konden we deze set naar ons toe trekken met een eindstand van 25-22.

Vol enthousiasme begonnen we aan de tweede set. Doordat wij steeds iets meer grip kregen op hun hoge servicedruk, liepen we wat meer uit. Set twee werd dan ook gewonnen met 25-18. Blij met de twee punten die we hadden gepakt begonnen we met de derde set.

Oftewel de beruchte derde set. Deze set verliep dan ook geheel anders. We liepen vanaf het begin van de set achter de feiten aan, hierdoor eindigde de set in 16-25 voor Set – Up’65. Duidelijk werd dat we nog niet bij de overwinning waren, de knop moest weer om.

Hierdoor begonnen we wederom met vol enthousiasme aan set vier, er werd weer met plezier gevolleybald. Wanneer we op voorsprong kwamen en nog een aantal punten moesten maken, werden de kansen niet meer afgemaakt waardoor Set – Up’65 dichter in de buurt kwam. Uiteindelijk wisten we weer de punten te scoren om zo ook de vierde set naar ons toe te trekken met een eindstand van 25-20.

Dit betekende 3-1 winst, waardoor we drie punten los komen te staan van Set – Up’65 en voor nu bovenaan staan! De overwinning werd goed gevierd in de kantine met lekkere drankjes en mooie hits. Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Ecare Apollo 8 op het programma. Tot dan!

gh @ VoV, verslag via Linda Renders, Krekkers.