Peelpush D2 snoept koploper puntje af

VoV, 28-11-2017. 6:13 uur.  Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Ledûb Dames 1 op het programma. In de voorbereiding hebben we hier al een paar keer tegen gespeeld en wisselende resultaten gehaald. Ledûb staat bovenaan de ranglijst, dus we wisten van te voren dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden. Maar zoals we vorige wedstrijd tegen VoCASA (3-2 winst) hebben laten zien, is het mogelijk om te stunten tegen de hogere teams.

In de eerste set begonnen we goed en ging het tot aan de vijftien ongeveer gelijk op. Hierna maakten we iets te veel eigen fouten hierdoor pakte Ledûb de eerste set met 20-25. De tweede set hebben we niet ons eigen niveau kunnen halen en door een gebrek aan scherpte keken we al snel tegen een achterstand aan. Deze set was Budel duidelijk de betere partij en kwamen wij niet verder dan 12-25.

Nadat Johan en Angelique ons op het hart hadden gedrukt dat we veel beter konden en dat we nu vol voor de setwinst moesten gaan, begonnen we sterk aan de derde set. In het begin hadden wij steeds de voorsprong en op een gegeven moment stond het 17-17. Hierna raakten we de voorsprong kwijt, we hadden wat passfoutjes en we kregen de ballen niet meer op de grond. Via 20-23 werd het uiteindelijk 22-25 in het voordeel van Budel.

Nu moesten we dus proberen om in de vierde set te laten zien wat we waard zijn, want een puntje hadden we wel verdiend. Het ging lang gelijk op maar vanaf 19-19 bouwden we door een goede serviceserie van Mirna onze voorsprong uit. Deze gaven we niet meer uit handen waardoor we de laatste set wonnen met 25-20!

Al met al hebben we weer genoeg dingen waar we komende week op kunnen trainen, zodat we volgende week als team samen de winst kunnen pakken. Zaterdag 2 december om 19.00 uur in Gouda tegen VollinGo, zij staan op dit moment onderaan dus wie weet boeken we daar onze eerste 4-0 overwinning dit seizoen. Alle support is welkom!

gh @ VoV, verslag van Sanne Janssen Peelpush D2, foto Noa Klerckx.