Ontluisterend Keistad infaam ten onder

VoV, 28-11-2017. 6:15 uur. Door de deceptie van vorige week, de bekerwedstrijd tegen Eredivisionist Inter Rijswijk, was het aan de trainers om alle koppies weer dezelfde kant op te krijgen en het team klaar te stomen voor de wedstrijd tegen Set-up. Dit was op voorhand al niet gemakkelijk door alle geblesseerde. Uit een lastige pot, met soms wat fantasie opstellingen,  bleek dat dit niet gelukt was en speelden de mannen vooral tegen zichzelf. Alle punten bleven dan ook in Ootmarsum.

Na een lange rit naar het Oosten van het land leek iedereen klaar te zijn om de mannen met een accent op te willen rollen. Maar na het eerste fluitsignaal bleek al snel de grootste tegenstander AVV Keistad zelf was. Het lukte de mannen niet de pass onder controle te krijgen waardoor Djim Baas enkel de buiten aanvallers kon bedienen. Het team was niet in staat elkaar op te beuren waardoor de eerste set snel was afgelopen met een stand van 25-13.

Bij de tweede set leek er uit een ander vaatje getapt te worden en ging het gelijk op tot 10-10. Daarna vervielen de mannen weer in dezelfde toestand als in de eerste set. Zo werden ook de tweede en derde set verloren met respectievelijk 25-17 en 25-18.

De vierde set werd een alles of niets. Coaches Marcel Ruijterlinde en Michiel Bakker gooiden het over een andere boeg. Als het mooie spel van 4-2 (waar 2 spelverdelers tegelijk in het veld staan en de diagonaal mogen delen) werd Tom Slaghekke als middenman op de diagonaal geplaatst. Deze combinatie leverde wel de hoogste eindstand op van de avond maar niemand is trots op deze 19 punten.

Komende week zal er hard  getraind moeten worden om weer het niveau te halen waar het publiek zo heeft van genoten in het begin van de competitie. Wat misschien nog veel belangrijker is ar wat alles mentaal op  orde te krijgen en deze deceptie achter te laten. Zaterdag 2 december gaan de mannen het opnemen tegen Avior. Kom de mannen aanmoedigen in de mooie Ome Joop hal.

gh @ VoV, verslag AVV Keistad heren 1. Foto Jan van den Noort.