Tornado nadert de koplopers

VoV, 15-01-2018. 12:10 uur.  In de wedstrijd tegen Orion DS 2 heeft Tornado vier punten bij kunnen schrijven aan haar totaal. Het fluitsignaal ging om 15.30 uur in de Topsporthal van Orion.

De eerste set ging het spelletje gelijk op en werden er mooie rally’s gespeeld. Er werd veel over het midden gescoord, maar ook aan de buitenzijden werd het blok van Orion goed omzeild. Halverwege de set wisten de meiden van Tornado een gaatje te slaan door een goede serveserie. Met 18-25 werd de eerste set binnen gehaald.

De tweede set was Orion haar complete spel kwijt en gingen wij door waar we geëindigd waren. Onze servedruk bleef hoog en met 4-18 stormde de Tornado er door heen. Ook onze spelverdeelster wist met haar bekende balletjes slim te scoren. Orion kwam nog een klein beetje terug in het spel door een paar persoonlijke foutjes, maar Tornado wist met 13-25 de set te sluiten.

De derde set wist Orion te laten zien dat zij ook druk konden leggen bij de bezoekers. De pass was er niet, waardoor de aanvalsters niet aan scoren toekwamen. We liepen snel achter de feiten aan en konden maar niet dichterbij kruipen. Ook met time-outs en wissels konden we het tij niet keren. Met 25-10 gaven we deze set compleet uit handen.

De koppen weer bij elkaar steken en die vierde set pakken. De positieve energie kwam weer naar boven en vol goede moed het veld weer in. Het begin liep nog wat stroef en punten gingen weer gelijk op. Op 14-17 wisten we een gat te slaan door goede serveseries. Ook konden we ons combinatiespelletje weer toepassen. Orion kreeg nog één puntje en daarmee was de set met 15-25 voor Tornado!

Onze concurrenten hebben 3-2 gespeeld, wat de afstand tussen de teams bovenin kleiner heeft gemaakt.

Op 20 januari spelen we weer in het bekende Ransuil te Geesteren, waar om 16.00u het fluitsignaal zal klinken. De tegenstander is D.V.O. uit Hengelo (Gld). We hebben nog wat goed te maken…  We willen jullie dan weer een verrassende pot volleybal laten zien! Zorg dat je erbij bent!

gh @ VoV, verslag van Patrick te Vaarwerk, trainer coach Tornado dames 1.