Derbywinst voor VTC Woerden Dames 1

VoV, 15-01-2018. 11:57 uur.  AIRCOHEAT/VTC Woerden heeft afgelopen zaterdag de competitie hervat met een 1-3 overwinning op VSTS. De laatste officiële wedstrijd dateerde van 16 december van het vorige jaar (3-1 winst tegen Sovoco). In de tussentijd oefende de Woerdense formatie nog wel tegen mede tweededivisionist THOR (1-3 winst).

In Bodegraven was het zaterdag zeker niet één van de beste wedstrijden van het seizoen, maar uiteindelijk werden wel vier punten voor de ranglijst binnen gehaald. Op die ranglijst staat de formatie van trainer / coach Krijn Verlek en Jos van der Pluijm inmiddels op een gedeelde tweede plaats.

VSTS begon beduidend beter aan de wedstrijd dan de bezoekers uit Woerden. De thuisploeg zag dat de hoger geklasseerde tegenstander veel eigen fouten maakte en niet in het eigen spel kwam. Dat resulteerde in 25-18 setwinst voor VSTS. In de tweede en derde set slaagden de bezoekers erin om in het middendeel van de set afstand te nemen, via 12-16 bereikte VTC Woerden de slotfase van beide sets met een 18-21 voorsprong. De tweede set eindigde uiteindelijk met 22-25 in het voordeel van de AIRCOHEAT-formatie.

De derde was met 19-25 ook voor de VTC dames. Het spel van de bezoekers werd gedurende de wedstrijd langzaamaan beter, terwijl het verzet van de thuisploeg naarmate het eind naderde brak. Via 3-7, 5-14 en 10-23 ging de laatste set met 11-25 overtuigend naar VTC Woerden.

gh @ VoV, verslag door Jos van der Pluijm, trainer coach VTC Woerden dames 1.