Vizier op volleybal

 

Trainer/ coach Tjarko Muis gestopt bij Set-Up D1

VoV, 17-06-2022. 13:27 uur. Op 30 april jongsleden presenteerde Set-Up ’65 haar nieuwe dames 1 trainer/ coach  Tjarko Muis. Hij werd de verantwoordelijke man die de naar de Topdivisie afgedaalde dames 1 selectie van oefenstof moest gaan voorzien. De Technische Commissie vond in hem een ambitieuze trainer met een eigen visie en een missie.  “Ik krijg de kans om te bouwen aan een jong, fris team met een Ootmarsums gezicht. Met creatief spel en veel saamhorigheid wil ik Set-Up ’65 weer op de kaart zetten” was zijn reactie destijds op zijn aanstelling.

Voor Tjarko Muis was de terugtrekking uit de Eredivisie van Set-Up en het afscheid door de club van de bestaande trainersstaf het moment om het avontuur aan te gaan  en voor Set-Up te kiezen. “Als speler kwam ik als tegenstander van Set-Up ’65 in de Schalm en later ook als trainer. Ik genoot altijd van de sfeer en de volleybalgekte in Ootmarsum. Dat heeft best wel indruk op me gemaakt en dat is ook één van de redenen dat ik niet getwijfeld heb om voor Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 te kiezen,” vertelde Tjarko Muis destijds in april.

Het nieuwe seizoen is voor alle partijen een uitdaging, maar aan de nodige gesprekken met alle betrokkenen heb ik een heel positief gevoel overgehouden. Bouwen aan een hecht team en zorgen dat we het publiek mooie wedstrijden voorgeschoteld krijgt was o.a. de missie. Met speelsters, die binnen de club ook hun verantwoordelijkheid nemen voor wat betreft andere taken, want lid zijn van een vereniging heeft niet alleen voordelen om te trainen en te spelen, maar ook consequenties om de vereniging draaiende te houden,” gaf hij toen aan.

Hoe anders is het verlopen. Na pakweg anderhalve maand is deze veelbelovende opstart al mislukt. Tjarko Muis en Set-Up zijn uit elkaar gegaan. Uiteraard vroegen we Tjarko om een reactie, om het waarom. Onderstaand gaf hij die.

“Ik ben een trainer met een bepaalde volleybalvisie, iets wat bij mij past en bij mij hoort. Deze visie is vooraf in alle gesprekken met de club en het team besproken. De club was enthousiast en ook het team gaf aan die visie te omarmen. Tot verdriet van mij en de club bleek het team echter al na enkele trainingen mijn visie niet te willen volgen.

Ik ben iemand die vaart op vertrouwen en afspraken. Aangezien voor mij het vertrouwen vanuit het team in mijn visie en daarmee in mij hiermee wegviel ondanks alle gemaakte afspraken en de eerdere gesprekken vooraf, heb ik besloten dat er voor mij geen goede basis is om deze mooie uitdaging verder aan te gaan.

Ik ben erg dankbaar naar de club, het bestuur en de TC voor de geboden kans. Het team heeft genoeg kwaliteiten om op hun eigen manier een mooi seizoen in de Topdivisie aan te gaan. Het is echter niet een manier die bij mij past en waarbij ik me prettig voel.

Ik wens de club en het team mega veel succes en ga zelf op zoek naar een uitdaging die beter bij mij past.”

gh @ Vizier op Volleybal.