Vizier op volleybal

 

Trainers kunnen bij klachten getest worden

VoV, 04-05-2020. 4:25 uur.  Bij griepachtige klachten mogen trainers nu ook jij getest worden op het coronavirus! Dat is met de hervatting van de trainingen voor de jeugd wel zo verantwoord.

De jeugd tot en met 18 jaar kan sinds 29 april weer lekker volleyballen in de buitenlucht. Dit is natuurlijk ontzettend goed nieuws voor de jeugd, voor ouders, maar ook voor jou als trainer. Je kunt de jeugd weer lekker aan het werk zetten en hen de fijne kneepjes van het volleybal aanleren. Dit levert de nodige blijde gezichten op. Maar wat als je virusklachten hebt? Je wilt natuurlijk wel verantwoord trainen kunnen geven.

Testen bij klachten: Bij klachten heb je als jeugdtrainer vanaf nu de mogelijkheid om getest te worden door de GGD. De GGD’en testen, conform het huidige testbeleid, o.a. de jeugdtrainers, mits zij meer dan 24 uur ziekteverschijnselen (symptomen) van COVID-19 (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts) hebben en door een (bedrijfs)arts zijn doorverwezen en aangemeld zijn bij de GGD.

Waar word je getest? De 25 GGD ’en hebben sinds 6 april met elkaar 32 testfaciliteiten in Nederland opgezet. Op een locatie bij de GGD of bij een drive-in of drive-through locatie van de GGD wordt op een snelle manier keel- en neusslijm afgenomen. In veel gevallen hoef je daarvoor niet eens de auto uit te komen. Alle testafnames zijn op afspraak nadat een arts je heeft aangemeld.

Meer informatie: Bekijk het gehele testbeleid op deze pagina. De informatie op de hiervoor genoemde pagina rondom het testbeleid gaat specifiek over het testen door de GGD ’en.

Bekijk voor alle informatie over testen op het coronavirus op: Veel gestelde vragen over testen op het coronavirus staan op ONDERSTAANDE LINKS.

Via  DEZE LINK  naar de pagina met testbeleid.

Via DEZE LINK naar veel gestelde vragen over testen.

Via DEZE LINK naar achtergrond informatie over testen.

gh @ VoV, bron Nevobo.