Vizier op volleybal

 

Corona info voor volleybalverenigingen

VoV, 05-05-2020. 4:35 uur. Omdat het coronavirus heeft veel impact op ons allen heeft, maar zeker ook op onze verenigingen biedt de Nevobo de komende periode extra ondersteuning door middel van webinars en gesprekken aan.  Wie had dat een aantal maanden geleden durven zeggen… een virus dat ervoor zorgt dat ons land in een intelligente lockdown zit. Hoe hard dit ook nodig is, het heeft veel impact.

Gelukkig worden de maatregelen hier en daar versoepeld. Zo ook voor onze jeugd t/m 18 jaar. Zij mogen, met inachtneming van de protocollen, weer gaan trainen in de buitenlucht met hun teamgenoten.

Onzekerheid: Toch zorgen de nog geldende maatregelen voor de nodige onzekerheid. Vele (sport)evenementen zijn of worden nog afgelast en sommige zijn verplaatst naar een latere datum. Mogelijk ook voor evenementen die jouw vereniging organiseert.

We kunnen ons goed voorstellen dat binnen veel verenigingen onzekerheid heerst over de financiële gevolgen die deze crisis met zich meebrengt. Hoe leden en vrijwilligers moeten worden behouden en hoe je weer moet opstarten zodra het weer kan. De Nevobo denkt graag mee.

De Nevobo ondersteunt jouw vereniging! De Nevobo staat de komende tijd graag voor jouw vereniging klaar met een aantal extra vormen van ondersteuning.

Webinars: Hoe houd jij je leden betrokken? Hoe communiceer jij binnen de club? Wat zijn de financiële gevolgen van deze crisis? En heerst er een veilige sportcultuur binnen jouw vereniging? Deze vragen worden beantwoord tijdens de webinars die wij de komende tijd voor jullie organiseren. Ook houden wij een webinar die jou de handvatten geeft om jouw vereniging te professionaliseren.

Ga via DEZE LINK voor meer informatie over de verschillende webinars

Verenigingsgesprekken: Juist in deze tijd willen we graag met clubs in gesprek om te horen wat er speelt en leeft binnen de club. Heeft jouw vereniging hier ook behoefte aan? Laat het de Nevobo weten.

Het desinfecteren van ballen en meer: Er wordt bij de Nevobo veel navraag gedaan over het desinfecteren van ballen, het maximale aantal spelers in een veld en nog meer met betrekking tot het onlangs gepubliceerde protocol inzake de hervatting van de trainingen voor de jeugd t/m 18 jaar. Logisch dat het trainen met kinderen t/m 12 jaar en met jeugd van 13 t/m 18 jaar de nodige vragen kan opleveren.

Om deze reden heeft NOC*NSF een FAQ opgesteld om antwoord te geven op de meest gestelde vragen! Via DEZE LINK gaat u naar veel gestelde vragen, wellicht zit de uwe er ook tussen.

Aanvullende branchespecifieke protocol aangepast: In de branchespecifieke aanvulling voor outdoor volleybal hebben wij twee zaken benoemd waar veel vragen over komen en waarvan de antwoorden niet terug komen in de FAQ van NOC*NSF.

1>  Hoe zorgen we voor gedesinfecteerde ballen? Ballen moeten na iedere training/ ieder tijdslot dat er gespeeld is, gedesinfecteerd worden. Bij navraag bij NOC*NSF wordt in lijn met het reinigen van andere gebruikte materialen geadviseerd om dit met water en zeep te doen.

2> Waarom wordt er een maximaal van 6 spelers en 1 trainer per veld aangehouden? We hebben voor outdoor volleybal inderdaad maximaal 6 spelers plus 1 trainer per veld aangegeven. Dit geldt alleen voor 13 t/m 18 jaar, bij jeugd t/m 12 jaar mag de organisator zelf het maximum bepalen. Dit is nodig om het volleyballen met onderlinge afstand van 1,5 meter reëel mogelijk te maken.

In een volgende fase hopen we dit te kunnen uitbouwen naar 8 spelers per veld. Als zaalteams die uit meer spelers bestaan met elkaar willen trainen dan kan dat op twee velden naast elkaar. De spelers moeten wel op hun eigen veld blijven en mogen niet vermengen. Daarbij mogen de trainers geen centrale instructie geven, maar moeten dat per veld doen. Zo train je als team toch samen.

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto Jan van den Noort.