Vizier op volleybal

 

Trainers Stravoc en VC Velden vertrokken!

1stedivisielogoRvRrvs

VoV, 17-11-2016. 15:30 uur. Wij horen en lezen dat er in het trainersstaf van twee dames eerste divisie verenigingen uit het Zuiden mutaties zijn geweest , die direct of indirect een gevolg zijn van de resultaten van die teams in de afgelopen periode. Het betreft de teams van Hyundai Peter Janssen Stravoc  en VC Velden. Stravoc staat na zeven wedstrijden op de negende plek (15 punten) en VC Velden is tiende (9 punten).

Na de 4-0 nederlaag van Stravoc in de derby tegen Ledub besloot trainer coach Sander Jansen bij de club uit Stramproy te stoppen. “Omdat er na die wedstrijd het een en ander is gebeurd en toen is er bij mij wat geknakt” valt er te lezen in het krantenartikel van Ge Backus in de Limburger. In de bespreking nadien bleek dat er tweespalt in de selectie was ten aanzien van het wel of niet aanblijven van Jansen. “Maar ook als iedereen het vertrouwen in mij had uitgesproken was ik vertrokken” meld de Limburger erover.

Ook de hoofdcoach van VC Velden vertrekt na zeven wedstrijden. Een ingreep van het bestuur naar aanleiding van de magere resultaten tot nu. Voor trainer coach Henk Trienekens kwam het verzoek om een gesprek op zondagmorgen en daarin de mededeling dat de samenwerking zou worden beëindigd onverwacht. Hij zegt er van: “Ik doe er niet moeilijk over, uiteraard vind ik het niet leuk. De wedstrijd van zaterdag (1-3 thuis verlies tegen Zaanstad) was dramatisch, maar de smalle selectie, met onder andere twee speelsters uit de promotieklasse,  kan de stap naar het hogere niveau van de eerste divisie nog niet aan”

gh @ Vizier op Volleybal. Bron onder andere de Limburger. Foto Rudy van ’t Rood.