Vizier op volleybal

 

Peelpush zoekt het goede gevoel

1617PeelpushD1

VoV, 18-11-2016. 4:00 uur. Het ging zo lekker, de wedstrijden tegen Zwolle en Taurus. Maar dat goede gevoel is momenteel bij Peelpush ver te zoeken. Dat bleek afgelopen woensdag tijdens de uitwedstrijd tegen Alterno: 3-1. In de sfeerloze hal in Apeldoorn stortte de Meijelse ploeg vooral in de vierde set als een kaartenhuis in elkaar.

Na twee verloren sets (25-19 en 25-16, vooral door eigen fouten), ging het in set drie juist beter. Een mooie 7-14 voorsprong werd met 22-25 knap over de streep getrokken. Dus moest er in de vierde set gewonnen worden om dan uiteindelijk in een vijfde set te kunnen oogsten. Maar zover kwam het dus niet.

Lang ging het in het vierde bedrijf gelijk op. Om en om stonden de twee ploegen op voorsprong. Tot 14-14. Daarna maakte Peelpush op mysterieuze wijze geen punt meer. Helemaal niets ging meer goed, terwijl Alterno steeds meer begon te swingen.

Grootste nadeel is dat Peelpush door de 3-1 nederlaag de aansluiting met de middenmoot verliest. Komende zondag kan de Meijelse ploeg in eigen huis frank en vrij spelen tegen koploper Sliedrecht Sport. Sliedrecht verloor tot nu toe pas zes sets. Druk om te winnen is er voor Peelpush dus niet. Lekker volleyballen is het belangrijkste om zo het goede gevoel een beetje terug te vinden. Dat kan een paar dagen later alweer goed gebruikt worden als op woensdag de verre uitwedstrijd in Almelo tegen Eurosped op het programma staat.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag Herman Wissink namens Peelpush dames 1. Foto Wim Simons.