Vizier op volleybal

 

Transfers bij VC Zwolle en SV Dynamo, Arjen Taaij stopt

VoV, 31-05-2024. 6:20 uur. Zwolle Topvolleybal kondigde de terugkeer aan van Kiki von Piekartz. De 28-jarige spelverdeelster komt over van US Volleybal uit Amsterdam, dat het afgelopen seizoen uitkwam in de Topdivisie en promoveerde naar de nieuwe Superdivisie.

De 1.84m lange von Piekartz speelde eerder voor Zwolle van 2014-2016. Trainer Pascal Veneman benadrukt haar kwaliteiten: “Kiki is een ervaren spelverdeelster en zij beschikt daarnaast over een goede service. Met haar komst hebben we naast Charlotte Vellener twee uitstekende spelverdeelsters voor het volgende seizoen.”

Draisma Dynamo heeft een dertiende speelster toegevoegd aan de selectie van het eerste damesteam. Haar naam is Silke Oost, 19 jaar jong en 1,86 meter lang. De passer/loper komt over van Eerste Divisie club Emmen ’95.

Het zal even wennen zijn om Arjan Taaij niet meer langs de lijn te zien staan bij Lycurgus Groningen. Na 11 jaar stopt hij als hoofdcoach van de #bluearmy.  De intentie is dat Taaij aan de slag gaat als algemeen directeur bij Nova Tech Lycurgus.

De club bedankt Arjan zeer voor zijn energie, passie en inzet als coach in de afgelopen jaren. Onder zijn leiding groeide Nova Tech Lycurgus uit tot een topclub in Nederland met drie landstitels, vijf keer bekerwinst en zes Supercups. Prestaties om met trots op terug te kijken. Het is nu tijd voor een volgende stap, aldus valt te lezen op de FB-pagina van Nova Tech Lycurgus.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FB VZ Zwolle en archief.