Vizier op volleybal

 

Transfers in binnen- en buitenland.

VoV, 23-05-2023. 6:09 uur. Nika Daalderop verlaat na één seizoen in dienst bij VakifBank die club alweer, die afgelopen weekend voor de tweede keer achter elkaar de Champions League won. Dat was voor haar een belangrijke target, die ze met haar ploeg dus ook realiseerden. Met de hoofdprijs afscheid nemen is natuurlijk altijd prachtig, ook al was ze liever nog een jaartje in Istanbul gebleven.

De finale van de Champions League sloot een bijzonder seizoen af, waarin ze mede vanwege blessures niet altijd tot de basis zes behoorde. Haar vervangster Bajema deed het vervolgens zo goed dat zij in de basis bleef staan. Daalderop maakt de overstap terug naar Italië, welke club haar nieuwe werkgever wordt mag ze nog niet bekend maken. Dus nog even geduld.

Niet alleen Nika Daalderop vertrekt na één seizoen alweer bij VakifBank, maar ook de veelvuldige topscorer en MVP, goed voor bijna 40 punten in de Champions League finale, Paola Egonu verlaat na één seizoen de Turkse topploeg. Zij keert ook terug naar Italië en gaat voor Vero Volley Milano spelen.

Na het behalen van de Braziliaanse titel en het kampioenschap van Zuid-Amerika met Dentil Praia Clube nemen Anne Buijs en haar partner Carol afscheid van Zuid-Amerika. Volgens de door hen bevestigde berichten verlaten ze de club, waar ze jarenlang de steunpilaren van waren. Naar verluidt ligt hun volleybaltoekomst in Italië, maar dit konden en wilden ze nog niet bevestigen.

Iris Scholten verlaat USC Münster. Zij gaat haar volleyballoopbaan met een avontuur in China voortzetten. Volgend seizoen is Shenzhen Zhongsai haar nieuwe club.  In de play-offs in China verloor haar nieuwe ploeg in de halve finale en werd vervolgens derde door de strijd om het brons te winnen.

Ameritha Klok kiest voor VC Spaarnestad: De komst van Ali Moghadassian naar de VC Spaarnestad heeft ertoe geleid dat Ameritha Klok gekozen heeft voor een toekomst bij de VC Spaarnestad. De 18-jarige passer loper komt over van US D2.

VC Spaarnestad is verheugd met de komst van Ameritha en ziet opnieuw een jong talent kiezen voor VC Spaarnestad.

De 25-jarige Duitse international Kimberly Drewniok heeft een punt achter haar interlandcarrière gezet. Zij zal in de toekomst niet meer voor Duitsland punten tegen de vloer slaan.

Jovana Brakocevic, de Servische diagonaal met een roemrucht verleden bij vele Europese topclubs (VakifBank, Conegliano, Modena, Budowlani Lodz, Novara) en de laatste seizoenen in dienst bij het Poolse Chemik Police, maakt de overstap naar Turkije. Ze gaat volgend seizoen voor Besiktas spelen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s o.a. Nika Daalderop (CEV) en Ameritha Klok, Spaarnestad

Update 18:20 uur. Zojuist lezen we dat Anne Buijs in Italië voor Novara uit gaat komen.