Vizier op volleybal

 

Transfers Nikki van der Veen en Robbert Andringa

VoV, 21-06-2023. 5:07 uur. Na een buitenlands volleybalavontuur van één jaar keert Nikki van der Veen volgend seizoen terug in Nederland. Afgelopen seizoen speelde ze bij Lemesos op Cyprus, daarvoor was ze in Nederland actief voor Peelpush, FAST en VoCASA. Volgend seizoen zal ze de kleuren van Sliedrecht Sport gaan verdedigen.

Robbert Andringa verlaat Polen en maakt de overstap naar Italië. De Oranje libero gaf eerder al aan dat hij na zes seizoenen in de Poolse competitie bij Olsztyn toe was aan verandering. De van Lycurgus afkomstige Andringa ging via Lindemans Asse Lennik in België en Poitiers in Frankrijk naar Polen en zal volgend seizoen uitkomen voor Piacenza in Italië. Daar wordt hij collega van o.a. Ricardo Lucarelli, en Yoandi Leal. Vorig seizoen stond spelverdeler Freek de Weyer nog onder contract bij Piacenza.

Andringa zelf: “Na zes seizoenen in Polen te hebben gespeeld voelde ik dat het tijd was om een ​​volgende stap in mijn carrière te zetten. De Italiaanse competitie is een van de meest competitieve ter wereld en ik vond het leuk om in Italië te spelen en in Italië te wonen. Toen het telefoontje van Piacenza kwam, duurde het niet lang voordat ik ja zei.

Ik heb slechts ooit één live wedstrijd in Italië gezien, vele jaren geleden bij Palabanca Sport, het was Piacenza vs. Cuneo, ik ben nu blij dat ik in die sporthal kan trainen en spelen en in een van de sterkste teams van Italië en niet alleen van Italië. Ik weet dat de Italiaanse competitie van een zeer hoog niveau is, er zijn geen gemakkelijke wedstrijden. Op dit moment spelen veel van de beste spelers ter wereld in Italië en ik ben erg enthousiast over het feit dat ik dit kampioenschap onder ogen kan zien.”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Nikki van der Veen.