Vizier op volleybal

 

Transfers voor Oranje speelsters

VoV, 22-03-2022. 17:51 uur. Op de website van Busto Arsizio is te lezen dat Oranje spelverdeelster Laura Dijkema is toegevoegd aan de selectie. Vanwege een blessure van de beide huidige spelverdeelsters Jordyn Poulter en Sofia Monza kwam het voor de Italiaanse ploeg heel goed uit dat Dijkema beschikbaar was als vervanging.

Laura Dijkema is vanwege de oorlog tussen Oekraïne en Rusland voortijdig bij haar Russische club Leningradka vertrokken en zat dus zonder club. Voor beide partijen een mooie win – win situatie. Haar nieuwe club staat vijfde en heeft zich al geplaatst voor de play-offs. Alexa Gray, Camilla Mingardi en Lucia Bosetti zijn een aantal bekende namen in het team van Busto A, dat nog wacht op de vrijgave van Dijkema door de Russische ploeg, zodat ze haar vanaf de play-offs kunnen inzetten.

De Turkse volleybal site Voleybolun Sesi maakt er melding van de Nika Daalderop volgend seizoen de kleuren van VakifBank zal gaan verdedigen. Momenteel speelt ze nog voor Novara, de huidige koploper in de Serie A1. Daalderop zou aangetrokken worden vanwege het vertrek van de Amerikaanse Michelle Bartsch. Naast Daalderop zou ook Egonu de overstap van Italië naar Turkije maken. Zij komt over van Conegliano en moet de opvolger worden van de Zweedse Isabelle Haak.

Eerder speelden Robin de Kruijf, Anne Buijs en Lonneke Sloetjes ook al voor de Turkse volleybalgrootmacht.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Chris Overkleeft.