TTP blijft koploper, ZVH volgt op één puntje

VoV, 09-05-2021. 6:35 uur. Talentteam Papendal heeft de afgelopen donderdag veroverde koppositie in de Degradatiepoule weten te behouden middels een 1-3 zege op ComputerPlan VCN. RECO ZVH bleef de talenten in het spoor volgen via een 1-3 zege bij Taurus en Bielderman Koetsier/ SSS en VoCASA konden beide hun subtotaal aan punten verhogen na de 3-2 voor de ploeg uit Barneveld.

TTP hield VCN drie sets onder de twintig. Alleen in de tweede set kon de thuisploeg met 29-27 setwinst boeken. Na de 24-21 voor VCN kwam TTP bij 25-26 en 26-27 op setpoint, die echter door VCN onschadelijk werden gemaakt en in 29-27 winst werd veranderd.

In de eerste set was TTP na 14-15 effectiever en won via 17-22 met 19-25. In de derde set namen ze na 13-13 afstand naar 15-22 om met 17-25 af te sluiten en in de vierde en laatste set werd matchpoint bij 15-24 pas op 19-24 verzilverd.

Taurus kon tegen RECO ZVH de reeks nederlagen niet naar het positieve ombuigen. In de eerste set bleven ze tot aan 20-21 meedoen, echter maakte de 20-23 daarna het verschil. ZVH won de set met 21-25. In set twee zag Taurus een 15-10 voorsprong bij 20-20 verloren gaan, het herstel leverde daarna een 25-22 zege op.

ZVH sloeg zich in de derde set van 12-12 naar 12-16, had bij 14-19 nog steeds een ruim verschil op de borden staan en won met 20-25. In de vierde set kwam Taurus van 5-10 achter nog terug naar 14-15, de tik naar 16-21 resulteerde in 19-25 winst voor ZVH.

Bij ZVH scoorde Vincent van der Kraats de meeste punten, totaal 20. Benjamin Parkinson kwam tot 19. Niels de Vries, die ZVH verlaat en terugkeert naar Lycurgus, maakte er 15. Jens de Hoogh scoorde voor Taurus hetzelfde aantal. Met een eigen score van 67 om 73 en een foutenlast van 24 om 18 had ZVH twee keer het voordeel aan hun kant.

SSS en VoCASA maakten er een vijfsetter van, die via 15-10 in de tiebreak naar de thuisploeg ging. Tot 17-17 waren de teams in de eerste set elkaars gelijke, de 22-18 was de opmaat voor de 25-21 zege van SSS. De 2-0 in sets werd via 25-23 een feit, De 17-14 werd 18-19 en bij 23-23 kon het alle kanten op, de zege ging richting SSS.

De ploeg van trainer/ coach Arjen Schimmel, die volgend seizoen de dames van SOMAS/ Activia zal gaan trainen/ coachen, wist van 2-0 achter een 2-2 gelijke stand te maken. Via 23-25 (na 20-23) in de derde en 16-25 (na 9-14 en 14-21) in de vierde set. Met 8-6 werd er in de vijfde set van kant gewisseld, de 12-7 gaf SSS  een riant uitzicht op de zege, die ze na 13-10 ook binnenhaalden.

Tom van Steenis van VoCASA werd met 19 treffers topscorer. Job Groenendaal van SSS kwam tot 17 punten, zijn ploeggenoot Cas Abraham maakte er ééntje minder. De foutenlast van beide teams samen beliep totaal 74 punten (33 om 41), de eigen score was 71 om 63, hetgeen in een 104 om 104 gelijke stand resulteerde.