Vizier op volleybal

 

Tussenronde in Kampioenspoule dames

VoV, 12-03-2020. 4:04 uur. Als we het zo mogen noemen, een tussenronde, na de topper Apollo 8 vs. Eurosped van vorige week is er deze week een kop- staart botsing en een duel van de middenmoters in de Kampioenspoule. En een afgelasting vanwege het virus, Volgende week is er weer een topper met Sliedrecht Sport vs. Apollo 8. Zaak is het voor koploper Apollo om deze week geen averij op te lopen.

Dat klinkt voor dit weekend niet zo heel erg spannend, maar vergis u niet, er staat veel op het spel en dan kan een goede/ slechte dag de stand zomaar weer een volledig ander aanzien geven. Want volleyballen kunnen ze allemaal, alleen wil het nog wel eens niet zo gaan als vooraf bedacht en dat is maar goed ook.

Koploper Apollo 8 gaat naar Regio Zwolle Volleybal. Apollo won al vier keer in de kampioenspoule, is dus nog ongeslagen en Zwolle wist vorige week bij FAST de eerste zege binnen te halen. Een startschot voor meer? In het reguliere seizoen won Apollo zowel in Borne als in Zwolle in vier sets. In Zwolle waren ze duidelijk sterker en kreeg de thuisploeg in de verloren sets maar 16, 16 en 13 punten mee. Dat vraagt om revanche, maar of dat er ook van komt? Om 20:00 uur beginnen ze in Zwolle.

Om dezelfde tijd zou eigenlijk in Sliedrecht aangefloten worden voor Sliedrecht Sport vs. FAST. Maar dat duel is i.v.m. de Corona maatregelen voor teams uit Noord -Brabant uitgesteld. Bij FAST heeft men deze week ook de trainingen laten vervallen. Dit omdat het team bestaat uit speelsters en trainers uit Limburg en Noord – Brabant en in zowel Gennep en Sint Anthonis traint en wedstrijden afwerkt.

Zondagmiddag speelt Eurosped tegen VC Sneek. Ze beginnen om 15:30 uur in Vroomshoop. Eurosped staat om 11 punten, Sneek op 8. Eurosped moet wel winnen om de aansluiting met een play – off plek te behouden, Sneek zou moeten winnen om de aansluiting met de top drie te behouden.

Dat moesten ze vorige week tegen Sliedrecht ook, maar toen ging dat voornemen in Friesland niet door. Lukt het bij de herkansing wel? In het reguliere seizoen kon Eurosped na een 1-2 achterstand in sets in Vroomshoop via de tiebreak de winst nog binnen halen. Wordt het weer zo spannend?

De stand na 4 wedstrijden is Apollo en Sliedrecht 14 punten, Eurosped 11, Sneek 8, Zwolle 3 en FAST 1.

We gaan u natuurlijk zondag informeren hoe het is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.