Tussenronde voor Stam/ Schoon in Doha

VoV, 08-07-2024. 3:59 uur. Na hun zege tegen Agatha/ Rebecca op de openingsdag van het Elite 16 toernooi in Doha speelden Katja Stam en Raïsa Schoon op de tweede dag (gisteren) twee poulewedstrijden. Eerst tegen Hughes/ Cheng uit de USA en later op de dag tegen Tainá/ Victoria uit Brazilië.

Tegen het Amerikaanse duo had Raïsa Schoon met haar afgemeten plaats ballen in het uiterste hoekje in het begin veel succes. Bij 10-7 achter had ze al vijf keer op deze wijze gescoord en tot aan de technisch time out bij 11-10 nam ze nog twee punten voor haar rekening. Katja Stam scoorde de NL-punten tot aan 13-12, daarna sloeg USA via Kelly Cheng het gaatje naar 15-12. Het NL-duo kwam terug naar 16-15, maar opnieuw had Cheng succes met rake klappen langs de lijn (18-15), na de 18-16 volgde een driepunter van de USA voor de 21-16 setwinst.

In de tweede set ging het BTN-duo bij 6-4 achter de time out in, bleef tot 8-6 op twee punten afstand volgen maar moest toen de tegenstander laten gaan naar 15-7. En daarmee was de set wel gespeeld, uiteraard probeerden Stam/ Schoon met alle middelen om een ommekeer te bewerkstelligen, maar ze slaagden niet. Bij 18-10 werd voor de vierde keer van speelhelft gewisseld. Een Amerikaanse netfout en een score van Kelly Cheng maakten 20-12, waarna een scorend blokpunt van Cheng de set met 21-12 en de wedstrijd met 2-0 besliste.

Na één gewonnen en één verloren duel was de wedstrijd tegen Brazilië erg belangrijk voor het vervolg van het toernooi.

Stam/ Schoon waren in het duel tegen het Braziliaanse duo Tainá/ Victoria prima op dreef en behaalden een overtuigende 2-0 zege en daarmee het ticket voor de tussenronde. In de eerste set bouwden ze na een aanvankelijk gelijk opgaande score (5-4) een voorsprong van vier punten op (8-4) en bij 16-8 hadden ze die marge verdubbeld. Om vervolgens met 21-11 af te sluiten

Set twee kende ook een tussenstand van 12-6, de tegenstander kon daarna wat beter partij geven dan in de set ervoor maar was nooit een bedreiging voor de soepel naar de winst spelende Nederlandse dames. Via 17-10   en 19-15 ging de set met 21-16 naar Stam/ Schoon.

Vandaag zijn Laura Ludwig en Louisa Lippmann uit Duitsland de tegenstanders voor een plek in de kwartfinale. U weet wel, Louisa Lippmann, de voormalige diagonaal van de Duitse indoor ploeg en Laura Ludwig is de winnaar van het goud in Rio in 2016 en de WK titel in 2017.