ZVH kan goed begin geen vervolg geven

VoV, 07-03-2024. 11:21 uur. De heren van Scherp in Packaging speelden woensdagavond in Sliedrecht tegen de koploper van de B-poule Sliedrecht Sport.  Na een goed begin van Zevenhuizen wisten gastheren het heft weer in eigen hand te nemen en kon via de setstanden 19-25, 25-17, 25-16 en 25-21 een 3-1 winst behalen.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over de geblesseerde Max Nieuwstad.  De volgende basis kwam binnen de lijnen: Sam van der Loo, Yvo Lunsing, Vincent van der Kraats, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers en libero Richard Rademaker.

Scherp in Packaging wist in de eerste set het initiatief te nemen en kon een voorsprong opbouwen. Met een sterke service wisten de Zevenhuizense heren Sliedrecht Sport onder druk te zetten en daarmee werd de blokkering efficiënter en scoorde de nodige punten.  Bij 10-15 voerde Sliedrecht coach een dubbele wissel uit, die voor hen niet het gewenste effect had. Scherp in Packaging bleef aandringen en kon met sterk aanvallende Benjamin Parkinson werd het setpoint gescoord. Deze werd door Sam van der Loo binnen gehaald en sloot Zevenhuizen deze set met 19-25 winnend af.

In de tweede set trad Sliedrecht Sport met een andere opstelling in het veld en wist gelijk het heft in handen te nemen en zorgde met meer servicedruk een lichte voorsprong. Bij 10-7 nam coach Kristian van der Wel een time-out, maar kon zijn team niet weer op het goede spoor krijgen en bij 14-7 volgde een tweede time-out. Scherp in Packaging kon via Yvo Lunsing de opslag terug halen, helaas van korte duur. Aanvallend wist Sliedrecht de score in hun voordeel te laten verlopen. In de eindfase voerde Zevenhuizen nog een dubbele wissel uit, die niet het verschil kon maken en Sliedrecht won deze set met 25-17.

Met dezelfde opstelling ging Sliedrecht Sport in de derde set door en bleef Zevenhuizen bestoken met een sterke service en kon met hun blokkering de aanvallen van de gasten keren. Bij 9-5 wisselde Zevenhuizen Vincent van der Kraats voor Lennaert Hogenhout en kon direct de service terughalen. Het terughalen van de service gebeurde vaak, maar door de slechte uitvoering van de opslag kreeg Sliedrecht gemakkelijk de punten in hun schoot geworpen. In de eindfase kwam ook Tom Sonneville binnen de lijnen om de positie van Timothy Scheffers over te nemen. Uiteindelijk kon Sliedrecht Sport ook deze set naar zich toehalen met 25-16.

In de vierde set kwamen de beide teams met hun basis opstelling in het veld. Nu kon Scherp in Packaging de gastheren langer bijhouden en had de Zevenhuizense blokkering meer succes op scoren. In de eindfase werd er nog gewisseld en kwamen de bekende namen in het veld. Dit kon niet tot een keerpunt komen en mede door de vele services, die niet succesvol waren, in de gehele wedstrijd 22 aan Zevenhuizense kant en 11 aan Sliedrecht zijde. In deze set wist Scherp in Packaging wat dichterbij Sliedrecht te komen, maar moest toezien dat ook deze set in Sliedrecht handen kwam met 25-20.

Voor de Zevenhuizense heren was deze doordeweekse wedstrijd wederom niet succesvol en moeten zij het weer hebben van de zaterdag wedstrijd die in Swanla gespeeld wordt. In deze wedstrijd van 9 maart zal ZVH als tegenstander het team van Prima Donna Kaas Huizen hebben, die net met één punt meer op de ranglijst staat. De aanvang van deze wedstrijd is om 20.00 uur en de heren kunnen de steun van hun supporters zeker goed gebruiken.

Sliedrecht Sport: Tom van Reeuwijk 4, Marius den Hartog 7, Luuk de Groot 3, Jasper Bouter 3, Cain van Hal 1, Jesper van Muijden 8, Raygid Isenia 8, Youri Ebbelaar 23, Mart de Groot (L)

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo 12, Koen Herrebout 1, Vincent van der Kraats 5, Lennaert Hogenhout, Timothy Scheffers 1, Tom Sonneville 1, Yvo Lunsing 11, Jesse Hanemaaijer 10, Benjamin Parkinson 17, Richard Rademaker (L)

gh @ VoV, verslag van Steef van Duin, ZVH. Foto Nico Perdijk.