Vizier op volleybal

 

Twaalfde zege op rij voor ter Maat c.s.

VoV, 29-12-2020. 2:27 uur. Ziraat Bankasi, de ploeg van oranje internationals Wouter ter Maat en Maarten van Garderen heeft het kalenderjaar 2020 met de twaalfde zege op rij afgesloten. Sedert 28 september werd er niet meer verloren. De maand september was voor hen met twee zeges en drie nederlagen nog geen overtuigend begin van het seizoen bij hun nieuwe club, maar daarna waren er alleen nog maar winstpartijen.

Na twee keer een corona break in het wedstrijdschema (in oktober maar één wedstrijd gespeeld) diende er in december veel ingehaald te worden. Vanaf 12 december speelde Ziraat Bankasi zes wedstrijden, die net als in oktober en november allemaal werden gewonnen. In december werd zelfs geen setje verloren. Daarmee stegen ze in de ranglijst naar de vierde plaats (17-41), de ploegen boven hen staan op 19-44 (Arkasspor), 19-46 (Galatasaray) en 20-50 (Fenerbahce).  In theorie is dus een verbetering van de huidige positie nog mogelijk als het aantal wedstrijden op ‘evenveel’ komt te staan.

Arhavi BLD, de tegenstander van gisteren, kreeg 20, 20 en 15 punten mee en was met een eigen score van 33 om 48 duidelijk de mindere. En dat terwijl van Garderen niet speelde en ter Maat maar twee sets in de basis stond, waarin hij ‘maar’ 8 keer scoorde.

In de openingsset nam Ziraat Bankasi na 16-17 afstand naar 17-21 en sloot met een handvol punten verschil af. Hetzelfde voordeel hadden ze aan het eind van de tweede set. Na de 13-21 tussenstand kon Arhavi nog terugkomen tot 19-22, maar een stuntje zat er daarna niet meer in. Zonder ter Maat werd de derde set met tien punten verschil gewonnen, de 8-12 werd 12-20, waarna de gasten geen probleem meer hadden om met zeer ruim verschil het jaar af te sluiten.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.