Vizier op volleybal

 

Twan Wiltenburg naar Poolse topploeg ZAKSA

VoV, 27-07-2022. 3:43 uur. Oranje international Twan Wiltenburg maakt de overstap van Italië naar Polen. Hij verruilt Cisterna voor de Poolse topploeg ZAKSA Kędzierzyn-Koźle. Voordat Wiltenburg halverwege vorig seizoen naar Italië vertrok kwam hij in België uit voor Lindemans Aalst en Tectum Achel. In Nederland speelde hij voor Talent Team Papendal en Active Living Orion.

“Spelen voor ZAKSA geeft veel extra motivatie”, aldus Wiltenburg. “Eerlijk gezegd kwam het aanbod van ZAKSA als een verrassing voor mij, maar het was wel een aanbod van een club waar je niet lang over hoeft na te denken. Uiteraard is het antwoord dan “ja”, want ik vind het een geweldige eer om deel uit te mogen maken van de ZAKSA-selectie.

Maar ik moet ook toegeven dat ik bij deze en gene wel eerst wat navraag heb gedaan. Van een oud-collega in België hoorde ik alleen maar goed nieuws, ook voor wat betreft de sfeer in het team en de club. En bij de finale week van de Volleybal Nations League ontmoette ik een aantal toekomstige teamgenoten, die allemaal een goede indruk op mij maakten.” Wiltenburg zal zich na het WK in Polen en Slovenië bij de club melden.

“Ervaring opdoen bij een topclub is ook een waardevolle toevoeging aan mijn volleybalcarrière en geeft heel veel motivatie” aldus Wiltenburg. “Ik ben één van de jongere midspelers in het team, ik hoop dus van mijn teamgenoten en de technische staf heel veel te leren. Voor de tweede keer krijg ik de kans om in de Champions League te spelen, en de kans om naast en tegen de beste spelers ter wereld te spelen is een bijkomend voordeel. Ik kijk uit naar de start van de wedstrijden” benadrukt Twan Wiltenburg in het interview op de website van ZAKSA.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.