Vizier op volleybal

 

Yellow Tigers strijden voor handhaving in VNL

VoV, 28-07-2022. 4:54 uur. Terwijl de spelers en speelsters van de meeste landenploegen aan een welverdiende vakantie zijn begonnen na afloop van de Volleybal Nations League zijn er een aantal landen die zich hebben voorbereid op het spelen van de Challenge Cup, het toernooi waar het zestiende ticket voor de VNL-League van volgend jaar te verdienen is.

Het toernooi duurt van 28 tot en met 31 juli en wordt gespeeld in Zadar in Kroatië (dames) en Seoul in Zuid-Korea (heren). Zowel bij de dames als bij de heren nemen acht teams deel die via een knock out competitie gaan uitmaken wie er volgend jaar in de VNL-League mag uitkomen. Per dag worden er twee wedstrijden gespeeld.

Bij de dames zijn de Yellow Tigers, de Belgische nationale damesploeg, als laagste Challenger ploeg in de VNL-League 2022 geëindigd en daarom spelen zij nu ook in de Challenger Cup voor behoud van hun recht om ook volgend jaar in de VNL League uit te komen. Verder nemen voor Europa Tsjechië, Kroatië en Frankrijk deel, voor Zuid en Midden Amerika Columbia en Puerto Rico, Kazachstan voor Azië en Kameroen voor Afrika.

De te spelen wedstrijden zijn:

  • Donderdag 28-07, 17:00 uur België vs. Tsjechië
  • Donderdag 28-07, 20:00 uur Kroatië vs. Kazachstan
  • Vrijdag 29-07, 17:00 uur Columbia vs. Frankrijk
  • Vrijdag 29-07, 20:00 uur Puerto Rico vs. Kameroen.
  • Zaterdag 30-07, 17:00 uur en 20:00 uur halve finales
  • Zondag 31-07, 17:00 uur om het brons, 20:00 uur om het goud en het VNL-ticket.

Bij de mannen verdedigt Australië, dat dit jaar als laatste eindigde in de VNL-League, hun VNL-status. Uit Europa zijn de teams van Turkije en Tsjechië present, verder doen Cuba, Chili, Zuid-Korea, Qatar en Tunesië een poging volgend jaar mee te doen in de competitie van de zestien beste landen van de wereld.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB, België.