Twee afgelastingen in Eredivisie dames.

VoV, 18-11-2021. 17:25 uur. Wat de laatste 2 weken wel duidelijk is geworden in de Eredivisie Dames is dat Team 22 zich met de besten van vorig seizoen kan meten. Eerst werd Apollo 8 in eigen huis naar een 1-3 nederlaag gespeeld en vervolgens kreeg Sliedrecht Sport in Ede ook maar twee setjes mee. Team 22 staat nu tweede met een puntje achter op Sliedrecht, dat wel een wedstrijd meer speelde en punt gelijk met Apollo 8, dat ook een wedstrijd meer speelde.

Duidelijk is ook dat Apollo 8 in de aanloop naar hun Challenge Cup duel tegen La Laguna, de huidige nummer vier in de Spaanse competitie, vier punten morste en naar de derde plaats wegzakte, op gelijke hoogte met VCN Capelle, dat aanstaande zondag in De Veste in Borne de tegenstander is. Of het Europese avontuur nog meer punten kost zal dan blijken.

Sliedrecht Sport heeft ‘op papier’ een klus die een stuk makkelijker oogt. Sliedrecht krijgt Set-Up ’65 op bezoek, de nummer voorlaatst die afgelopen week door onder andere een magistrale serveserie van Elyne Nijhuis weer terug in de wedstrijd kwam en een puntje in Ootmarsum hield. Sliedrecht zelf nam een puntje mee uit Ede, behield de koppositie en zal die ook dit weekend niet willen afstaan.

Team 22 gaat NIET zoals gepland op bezoek bij FAST. De thuiswedstrijd van FAST is uitgesteld. Er wacht de vrouwen van FAST opnieuw een weekend rust. Genoot de formatie uit Gennep en Sint Anthonis zondag een ‘roostervrije dag’, de wedstrijd tegen Team22 van 21 november wordt noodgedwongen geannuleerd.

De wedstrijd die gespeeld zou worden in zaal Pica Mare in Gennep wordt uitgesteld omdat het COVID-virus ARBO Rotterdam/FAST in de greep heeft. Daags nadat de organisatie besloten had in te stemmen met het voortzetten van de competitie (tijdens de periode van aangescherpte regels) kwam een niet nader te noemen aantal mensen uit het team positief uit de Coronatest.  In overleg met de competitieleider is besloten de wedstrijd van zondag te annuleren.

Rode lantaarndrager Eurosped (7-1) zou SV Dynamo (7-6) op bezoek krijgen. Althans dat was de bedoeling, totdat duidelijk werd dat ook deze wedstrijd wegens coronabesmettingen bij de thuisploeg uitgesteld moest worden. Volgende week beter?

VC Zwolle is de ploeg in de winning mood. Met vier driepunters en een tiebreaknederlaag in de laatste vijf wedstrijden mag dat gerust hardop gezegd worden. Een mooie vijfde plaats is daarvoor de beloning. Zaterdag krijgen ze Voltena op bezoek, de debutant die in de middenmoot staat. Na de successen tegen Set-Up en Eurosped leed Voltena tegen mede promovendus VVU en tegen VCN een nederlaag. Ook de klus in Zwolle zal niet makkelijk worden, daar zullen ze zich terdege van bewust zijn.

VV Utrecht, vorige week hadden ze na een dramatische eerste set in Zwolle een sterke come-back in de tweede, krijgt Peelpush in Utrecht op bezoek. VVU presteert thuis prima met zeges tegen FAST, Eurosped en Voltena en zal daar maar al te graag een vierde overwinning aan toevoegen. Peelpush had tot nu alleen nog maar ‘lastige’ uitwedstrijden zoals tegen Team 22, VCN, Sliedrecht Sport en VC Sneek, waar het met één puntje weer naar het Zuiden vertrok.

De stand is nu:

• Podium teams: Sliedrecht 7-18, Team 22 6-17 en Apollo 8 7-17
  • Belagers: VCN 7-17, Zwolle 8-15, Sneek 8-14 en VV U 8-12
  • Rechter rijtje: Voltena en Peelpush 7-7, Dynamo 7-6, FAST 7-5, Set-Up 6-2 en Eurosped 7-1.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.