Vizier op volleybal

 

Twee keer Sliedrecht Sport live!

VoV, 06-01-2021. 5:08 uur.  Aanstaande zaterdag gaat voor de hoogste teams van Sliedrecht Sport het Eredivisieseizoen 2020-2021 weer van start. Afgelopen zaterdag speelde Heren 1 de laatste oefenwedstrijd voor de herstart, dat werd met 4-2 gewonnen van Orion Doetinchem. Zij nemen het zaterdag thuis op tegen koploper Draisma Dynamo, dat op nieuwjaarsdag met 1-3 in Groningen van Amysoft Lycurgus won. Vanaf 20:00 uur is de wedstrijd live te volgen via SliedrechtSport.nl.

Vanwege Covid-19 is er geen publiek welkom bij de wedstrijd. Ter compensatie voor de fans van de thuisploeg en de gasten worden alle thuiswedstrijden live uitgezonden via de homepage van de website van Sliedrecht Sport. Dus topvolleybal vanuit De Basis kun je voortaan bekijken vanuit je eigen thuisbasis.

De dames van Sliedrecht Sport spelen eerst uit. Zij gaan voor hun eerste ontmoeting na de herstart op bezoek bij het Talent Team Papendal in Ede. Die wedstrijd begint reeds om 14:30 uur. De uitwedstrijd bij TTP zal door de Nevobo gestreamd worden en is via Volleybal.nl te volgen.

Trainster Vera Koenen kijkt uit naar de start van de competitie. “We hebben onlangs voor het eerst weer een oefenwedstrijd gespeeld. Dan merk je dat het heel fijn en leuk is om weer een wedstrijd te spelen, in plaats van trainen. Maar goed, het blijft dubbel. Omdat er geen publiek is en er veel maatregelen aan hangen. Het is allemaal niet zo makkelijk als voorheen. Er is veel aan de hand in Nederland en in de wereld. Dat maakt het ingewikkeld.”

Omdat drie ploegen voorlopig nog niet willen trainen en spelen ontstaat er een ‘scheve’ competitie. Koenen hierover: “Iedereen moet dat voor zichzelf bepalen. Het gaat over gezondheid en dat is belangrijker dan wat dan ook. Wij hebben met Sliedrecht het protocol zeer zorgvuldig gelezen en hebben er vertrouwen in dat we veel risico’s kunnen uitbannen.

We worden één à twee keer per week getest en de meiden houden zich er zeer goed aan. We hebben nul besmettingen vanaf maart. Het zijn echte professionals die voor hun sport leven. Risico loop je altijd, als je gaat reizen, maar op het moment dat je een wedstrijd speelt, dan is iedereen getest. Iedereen binnen de boarding is dan negatief. Dat geeft wat rust.”

Het is nog onduidelijk hoe het speelschema er verder uit gaat zien. “Ik denk dat daar binnenkort vanuit de Nevobo duidelijkheid over komt. We hebben normaal tien ploegen, nu zijn er drie die in de lockdown niet willen spelen. De vraag is of na de lockdown de maatregelen versoepeld worden, of niet. En wat doet de bond dan met de competitieopzet? Gaan we dan met zeven ploegen verder? Of stromen die drie later in? Er is nog zoveel onduidelijk. En dat is heel de tijd al het geval.”

Op 16 januari aanstaande neemt de blauw – witte landskampioen het thuis op tegen VC Sneek. Deze thuiswedstrijd is ook, vanaf 20:00 uur, live te volgen via de website van Sliedrecht Sport.

gh @ VoV, bron persbericht Sliedrecht Sport en interview RTV Rijnmond met Vera Koenen. Foto Heren 1 Guillaume Kortekaas: Vanaf 9 januari begint het Eredivisievolleybal in Sliedrecht weer. Foto Dames 1 Rudy van ’t Rood.