Twee zeges in één weekend voor Voltena

VoV, 14-01-2019. 20:05 uur. Het is alweer even geleden dat IMS/Voltena een competitiewedstrijd speelde, maar echt stilzitten deden de meiden niet. Met diverse beachtoernooien en zaaltoernooien zoals het NK beach indoor, de Dela Beach Open en het NOJK (tegenwoordig VolleybalDirect Open), zijn de dagen rondom de feestdagen goed gevuld geweest!

Op 12 januari stond voor het team de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar gepland. Toevallig één dag na het Powerhouse Sport Awards event waar de jonge meiden van IMS/Voltena als sportploeg van het jaar bij de senioren werden uitverkoren. De drie kampioenschappen op rij waren voor de jury uniek en daarmee aanleiding deze grote eer aan IMS Voltena Dames 1 toe te bedelen. De eerste overwinning van dit weekend!!

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Veracles dames 1 stond er een lange busrit op het programma. In het verre Groningen klonk om 19.30 uur het eerste fluitsignaal.

Deze wedstrijd, tegen de rode lantaarndragers, is er eentje waar de meiden op gebrand zijn om met een 3-0 overwinning terug te reizen.  Toch heeft IMS/Voltena het de eerste set lastig, en zorgen ze voor een sensationele spanning bij het fantastische thuispubliek. Er wordt gestart met een achterstand. Om en om worden er door de ploegen punten gescoord. Het blijft stuivertje wisselen om de voorsprong.

IMS/Voltena kan niet uitlopen maar behoudt de rust. Wanneer de eerste matchpoint niet wordt gemaakt, worden de daaropvolgende 2 punten overtuigend gescoord en winnen ze met 26-24!

Met het voornemen om het deze set minder spannend te maken en het publiek van de overkant stil te krijgen, wordt de tweede set gestart. IMS/Voltena heeft de controle over de wedstrijd helemaal terug, blijft vooruitduwen en scoort de ene na de andere bal. Het team laat zien waar ze voor gekomen zijn en toont veel variatie in het spel. Hierdoor weet de tegenstander er geen grip op te krijgen en met een 25-10 is de tweede set binnen.

Het voornemen van de tweede set wordt meegenomen naar de laatste set. Onder muzikale begeleiding van de Groningse zangstudenten wordt ook deze set binnengesleept (25-12). De tweede overwinning van dit weekend op rij! Met het mooie debuut van libero Jill Weeda kan het team terugkijken op een goed begin van het nieuwe jaar.

Komend weekend is IMS/Voltena weer te zien in de thuisbasis, sporthal De Crosser in Werkendam. De meiden spelen om 19.00u tegen VCN en hopen weer op de vertrouwde muzikale begeleiding van de thuissupporters. Na de wedstrijd nodigt het bestuur van Voltena je graag uit voor de nieuwjaarsreceptie. Tot zaterdag!

gh @ VoV, verslag door Maxime van Ass  Foto: John Weeda.