Tweede 1-3 zege Jeugd Oranje op België

160523JeugdOranje

Jeugd Oranje was afgelopen weekend op een tweedaagse oefenstage in België en speelde twee keer  tegen de leeftijdsgenootjes van onze Zuiderburen. Zaterdag werd de eerste wedstrijd met 1-3 gewonnen, gisteren was er de mogelijkheid voor België om revanche nemen.

Jeugd Oranje stond bij het tweede duel tegenover een goed gemotiveerde tegenstander. Vooral serverend werd er in de eerste set fors meer druk uitgeoefend dan de dag ervoor en ook verdedigend stond de thuisploeg beter, hetgeen resulteerde in een spannende openingsset. Het lukte Jeugd Oranje om een 6-1 achterstand om te buigen naar een 13-16 voorsprong bij de tweede technische time out, waarna ze na een spannende finale de set met 24-26 voor zich beslisten.

Bondscoach Julien de Vijver begon in de tweede set met dezelfde basis. Nu wist België een opgebouwde voorsprong wel vast te houden en met een ruim verschil (25-18) de set binnen te halen.  De meegereisde Nederlandse supporters zagen Oranje in de derde set opnieuw op achterstand komen, maar nu toonde de Jeugd Oranje meiden veel veerkracht.  De 5-0 achterstand werd via een 11-11 en 16-16 omgebogen naar een 20-25 winst.

De 4e set werd daarna met 15-25 gewonnen, hetgeen dus een einduitslag van opnieuw 1-3 voor Oranje betekende. Omdat nog niet alle speelsters speeltijd hadden gekregen werd er ook nog een vijfde set gespeeld.

Voor Jeugd Oranje namen aan deze tweedaagse oefenstage deel de spelverdeelsters Sarah van Aalen en Charlot Vellener, voor de passer loper positie waren geselecteerd Dagmar Boom, Hester Jasper, Lisa Nobel,Wies van Solkema en Rianne Vos. Op diagonaal konden worden ingezet Tess De Vries en Vera Mulder en als midspeelsters waren meegegaan Demi Korevaar, Eline Geerdink, Indy Baijens en Nieke Weijers. Voor de libero positie waren Susanne Kos en Mathilde Boereboom present. De staf bestond uit bondscoach Julien van de Vyver, assistent bondscoach Bram Leijssenaar en fysio Inge Klein Koerkamp.