Vizier op volleybal

 

Vier nieuwkomers bij dames 1 Flamingo’s

160523FlamingoosNieuw

Na het vertrek van Ilse van Bommel (terug naar Saturnus Uden) en Anke Sonnemans (stopt) en de komst van vier nieuwkomers staat de teller op elf  speelsters voor het eerste Eredivisieseizoen in de Gennepse clubhistorie. De selectie van de kersverse Eredivisionist Flamingo’s krijgt dan ook langzaam maar zeker vorm. De Gennepse kampioen van de Topdivisie van het damesvolleybal weet zich in het seizoen 2016-2017 verzekerd van de diensten van de nieuwkomers Veerle van den Heuvel, Brechtje Kraaijvanger, Joska Fransen en Esther Cramer.

De Udense Veerle van den Heuvel maakte onlangs haar vertrek bij het Beerse Energo bekend. De 19-jarige die afgelopen seizoen met Energo uit de eerste divisie degradeerde wordt als passer – loper aan het team van trainer Jacek Ziemba toegevoegd.  Van eerste divisionist VC Varsseveld komt de achttienjarige Brechtje Kraaijvanger over naar Gennep.  Zij maakt de overstap nadat zij al enige maanden bij de Roze Vogols meetrainde. Kraaijvanger , die studeert en woont in Nijmegen wordt diagonaal.

De selectie van de Eredivisie debutant heeft vervolgens met de komst van midspeelster Joska Fransen en spelverdeelster Esther Cramer een tweede impuls gekregen. Sneller dan bevroed bereikte de Gennepse staf ook met deze speelsters overeenstemming.

De tot voor kort voor het  VST Lions uit België uitkomende Esther Cramer (21) keert bij Flamingo’s terug in de Nederlandse Eredivisie. Eerder speelde Cramer, die in Gennep de concurrentie met Rachel Feron aangaat, voor Peelpush uit Meijel. De 21-jarige Joska Franssen maakt bij de Roze Vogols haar debuut op Eredivisieniveau. De middenspeelster kwam tot afgelopen seizoen uit voor VC Achilles in haar woonplaats Beugen, dat in de derde divisie actief is.

“Joska is een ruwe diamant waar wij beslist veel plezier aan gaan beleven”, liet trainer Jacek Ziemba onlangs weten, “Ik ben zeer content met haar komst. Zij is een talent uit onze regio. We zijn momenteel nog bezig met een twaalfde selectiespeelster”, aldus Jacek Ziemba.

( Bron: Jos Gröniger, perschef Flamingo’s Dames 1, Op de foto Veerle van den Heuvel (links) en Brechtje Kraaivanger. Foto: Jos Gröniger)