Vizier op volleybal

 

Tweede Eerste Divisie punt voor Dash

VoV, 07-10-2019. 5:50 uur. Op zaterdag 5 oktober was het voor de meiden van Dash Dames 1 uit Vorden tijd voor de tweede thuiswedstrijd. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Krekkers Dames 1. De afgelopen twee wedstrijden heeft Dash niet het eigen niveau gehaald, maar zij zijn gebrand om dit wel te laten zien tegen de Krekkers. In deze strijd is elk punt een gewonnen punt voor Dash. Het thuispubliek kon deze wedstrijd voor het eerst de nieuwe inspeel- en wedstrijdshirts inclusief herinneringslogo zien.

De eerste set begon Dash gefocust en met een goede servicepass werd er direct over het midden gescoord! Ondanks het feit dat de servicepass gedurende de hele set redelijk goed lag keken de Vordenaren al snel tegen een achterstand aan. De Krekkers bleven met snel spel en mooie omloop ballen punten scoren. De eerste set ging verloren voor de meiden van Dash (16-25). De servicedruk van Dash moest opgevoerd worden wilden zij grip krijgen op de Krekkers.

Het begin van de tweede set was in het voordeel van de Krekkers, de servicedruk van Dash was niet optimaal en de Krekkers scoorde de punten met gevarieerd spel (12-19). Ondanks dat Dash beter speelde dan afgelopen wedstrijden moest er meer servicedruk geleverd worden om punten te pakken, en dit gebeurde dan ook! Mede door de goede serviceserie van Karien Meutstege scoorde Dash punt voor punt. De Vordenaren gingen met steeds meer lef spelen en langzamerhand kwam het geloof bij de spelers en supporters van Dash. Een super spannend eind waarbij Dash aan het langste eind trok (25-23). Het tweede punt voor Dash in de eerste divisie werd uitbundig gevierd!

De derde set begon Dash hard werkend, ze konden goed meekomen met het goed spelende team uit Mariaparochie. Naarmate de set vorderde werden er persoonlijke foutjes gemaakt aan Dash zijde waardoor de Krekkers nog beter in hun spel kwamen. Dit resulteerde in een 16-25 winst voor de Krekkers.

In de vierde set zakte het spel van Dash af en bleken de Krekkers de sterkere partij. De vierde set werd verloren door de Vordenaren en ging met 14-25 naar de Krekkers.
Al met al was Dash tevreden met het punt dat ze hebben gepakt! Er zit een stijgende lijn in het spel en ze hopen dit vast te kunnen houden. Aanstaande zaterdag mag Dash afreizen naar Ootmarsum om daar de strijd aan te gaan tegen de meiden van Set-Up ’65 dames 2. Set-Up staat op dit moment eerste in de competitie maar de Vordenaren zullen er alles aan doen om ook hier punten te pakken. De wedstrijd begint 12 oktober om 17:00 uur in sporthal De Schalm in Ootmarsum, tot dan!

gh @ VoV, verslag van Kelly Gotink, Dash Dames Foto Micha Bolink.