Tweede nederlaag bij EKK voor Oranje U18

VoV, 07-01-2022. 4:48 uur. De Jeugd Oranje ploeg van bondscoach Albert Cristina moest gisteren van Duitsland winnen om kans te maken op een plaats in de halve finale van het EKK, dat momenteel in Italië wordt gehouden. Echter waren onze Oosterburen een maatje te groot voor de U18 ploeg, dat met 25-13, 25-22 en 25-20 een duidelijke 3-0 nederlaag leed. Dat maatje te groot werd vooral duidelijk in de tweede helft van de sets twee en drie.

Duitsland troefde Oranje in de eigen score met 53 om 22 punten af, hun hogere foutenlast (29 om 22) maakte de eindscore in de tweede en derde set nog enigszins toonbaar.

In de eerste set serveerde Ian Schein de Duitsers van 10-6 naar 16-7, waarmee de strijd voor de setwinst eigenlijk al gestreden was. Het verschil aan het eind bedroeg een dozijn punten.

In de tweede set kon Oranje het verschil van drie punten na de 12-9 tussenstand via scores van o.a. Xander Bomert en Mathijs de Graaf tot één puntje terugbrengen bij 20-19, topscorer Felix Baumann zorgde ervoor dat het verschil hersteld werd (22-19), waarna de Duitsers met 25-22 afsloten.

Tot 17-17 kon Oranje in de derde set in de score Duitsland bijhouden, breakpoints van Neo Laumann zorgden daarna voor de 20-18 stand, waarna onze Oosterburen de set met 25-20 en de wedstrijd met 3-0 afsloten.

Bij Nederland werd Saimen Hage met 6 punten topscorer, Xander Bomert en Luuk Steenbergen scoorden elk 5 keer, Lukas Sleurink maakte er 3, Mathijs de Graaf 2 en Jesse Latuhihin kreeg 1 puntje achter zijn naam.

Voor de Oranje jeugd volgen op zaterdag en zondag nog de plaatsingswedstrijden tegen de nummers drie en vier van poule B voor de plaatsen vijf tot en met zeven. De tegenstanders zijn nog niet bekend.

gh @ Vizier op Volleybal.  Banner Wevza.