Vizier op volleybal

 

NL-duo’s bij KotC in Doha.

VoV, 07-01-2022. 5:00 uur. Deze week worden in Doha de King/ Queen of the Court Finals gespeeld. Voor Nederland zijn in Qatar bij de mannen de duo’s  Boermans/ de Groot, Penninga/ Luini en de helft van het gelegenheidsduo Brouwer/ Stoyanovskiy. Bij de dames is er ook een Nederlands gelegenheidsduo present middels Desy Poiesz en Leanne van Vegten.

De eerste dag bracht de Oranje duo’s succes. Ze gingen allemaal door naar de groepsfase, waarbij er een Golden Ball, waarmee het duo een verloren punt aan de ‘Koningkant’ ongedaan kan maken, was voor Boermans/ de Groot en Brouwer/ Stoyanovskiy.

Op de tweede dag van het toernooi kwam ook het duo Poiesz/ van Vegten in actie voor de eerste fase en kreeg het mannentoernooi een vervolg met de play-off wedstrijden. Het werd een dag vol spannende partijen, waarbij afscheid werd genomen van Brouwer/ Stoyanovskiy. Voor hen zit het toernooi erop.

Boermans/ de Groot wonnen hun sessie, Penninga/ Luini zullen vandaag via de play-offs in het toernooi proberen te blijven en Poiesz/ van Vegten overleefden heel knap ook de eerste dag en plaatsten zich middels de derde plaats voor de halve finale.

Vandaag krijgt het toernooi dus een vervolg voor de nog voor de prijzen strijdende drie Nederlandse duo’s.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Desy Poiesz, FIVB.