Vizier op volleybal

 

Tweede ronde nationaal bekertoernooi (m)

VoV, 20-10-2021. 15:40 uur. Aanstaande zaterdag wordt de tweede ronde van het nationaal bekertoernooi bij de heren en dames gespeeld. De teams uit de Topdivisies A en B stromen dan in en zij gaan in drie- en vierkampen met de winnaars uit de eerste ronde bepalen wie met succes op koers blijft voor een Europees ticket.

Waar bij de dames het toernooi nagenoeg geheel, op een enkele uitzondering na, uit vierkampen bestaat is dat bij de heren anders. Daar voeren driekampen de boventoon. De winnaars van de poules gaan door naar de achtste finales, waarin ook de Eredivisie ploegen, met uitzondering van TTP, gaan deelnemen.

Poule A: In Groningen is Donitas Heren 1 gastheer voor Set Up IJsselmuiden (Eerste Divisie A) en Sudosa-Desto, dat momenteel aan kop gaat van de Topdivisie A, en derhalve de favoriet voor de volgende ronde genoemd mag worden. Donitas trapt om 13:00 uur af tegen de ploeg uit Assen.

Poule B: Emmen ’95, Tweede Divisie A, ontvangt de teams van Veracles (Eerste Divisie A) en DIO Bedum, dat een plaatsje in de onderste middenmoot van de Topdivisie A bezet. En die we daarom ook wel als favoriet mogen bestempelen voor de poulewinst, tenzij Emmen meteen vanaf 13:00 uur voor een stunt zorgt tegen DIO en dat daarna nog een keer herhaalt.

Poule C: In Emmeloord zal Sovoco (Topdivisie B) de favorietenrol tegen Vovem ‘90 (Tweede Divisie A) en VV Voorsterslag (Eerste Divisie A) moeten waarmaken. Sovoco bezet een plaats in de middenmoot in deze Topdivisie en kan hun ambitie meteen vanaf 13:00 uur tegen Vovem kracht bijzetten.

Poule D: In Hoogeveen zal Olhaco het geschonden blazoen na de 0-3 nederlaag van afgelopen week weer enige glans willen geven door Reflex Kampen (Topdivisie A) en Alterno Apeldoorn (Tweede Divisie B) uit de derde ronde te houden. Om 16:00 uur begint Alterno tegen Reflex aan de driekamp.

Poule E: E.V.V. uit Elburg, hekkensluiter in de Topdivisie A, heeft thuisvoordeel tegen BOVO Aalten (Tweede Divisie B) en VoCASA Heren 2, dat ook in de onderste regionen van de Topdivisie A staat. Om 14:00 uur beginnen beide topdivisieploegen aan het toernooi, hetgeen meteen al van beslissende betekenis kan zijn. Als BOVO daarna niet gaat stunten.

Poule F: SV Dynamo Heren 2 en VV Utrecht spelen in verschillende Topdivisies. SV Dynamo doet in A bovenin mee, VVU draait in de middenmoot mee in B. Of DIOS Dinxperlo (Tweede Divisie B) zich tegen dit Topdivisiegeweld weet te handhaven betwijfelen we, maar dat kunnen ze vanaf 14:00 uur tegen VVU meteen logenstraffen.

Poule G: Apollo 8 bivakkeert onder in de Eerste Divisie A en krijgt aanstaande zaterdag de Topdivisieploegen van Orion Heren 2 en Keistad op bezoek. Vanaf 12:00 uur kunnen ze bewijzen dat hun huidige positie in de Eerste Divisie niet helemaal terecht is, dan treden ze aan tegen Orion Heren 2.

Poule H: Webton zal in dit bekertoernooi de winnende draad weer willen oppakken na twee nederlagen in de competitie. Zij treffen bij Avior (Eerste Divisie A) onder andere hun Topdivisiecollega’s van VCV Veenendaal, die ze in de competitie nog niet tegenkwamen. Of Avior alleen maar kan toezien hoe deze twee ploegen om de winst vechten, moet nog maar blijken. Vanaf 14:30 uur begint Avior vs. Webton.

Poule I: In deze poule wordt in een vierkamp beslist welk team er doorgaat. Madjoe is gastheer en ontvangt de collega’s van PDK Huizen uit de Topdivisie A. verder zijn er twee ploegen uit de Eerste Divisie B, te weten RVV Katwijk en VIVES, dat gezien hun score tot nu in de competitie zomaar eens voor een verrassing zou kunnen zorgen. Om 14:00 uur speelt Madjoe vs. RVV en VIVES vs. PDK.

Poule J: Ook in Voorschoten melden zich vier teams voor de tweede bekerronde. Kangeroes zijn gastheer, Compaen, Protos en Volley 2B de bezoekers. Twee keer Topdivisie (Compaen, Protos) tegen Eerste Divisie B (Kangeroes) en Tweede Divisie D. Wie in deze poule aan het langste eind gaat trekken? Kangeroes lijkt ons bij voorbaat niet kansloos.

Poule K: Servia Vianen (Eerste Divisie B) ontvangt de Topdivisieploegen van Inter Rijswijk en Sliedrecht Sport Heren 2, die afgelopen weekend nog tegen elkaar speelden en waar Sliedrecht met een 0-3 zege aan de haal ging. Of de revanche er komt of dat Servia of VC Polaris kunnen meedoen om het ticket voor de volgende ronde zal vanaf 13:00 uur blijken als Servia tegen Rijswijk het toernooi opent.

Poule L: VTC Woerden neemt het in eigen hal op tegen Zaanstad en Volley Tilburg, twee ploegen die hoog in de Topdivisie B staan. Woerden is hekkensluiter in de Eerste Divisie B en zal behoorlijk uit de slof moeten schieten om een rol van betekenis te kunnen spelen. Om 13:00 uur beginnen ze tegen Zaanstad. Daarna volgt om 14:30 uur de kraker Zaanstad vs. Sliedrecht Sport 2.

Poule M: Irene en Punch uit de Tweede Divisie C krijgen in Bilthoven van doen met Topdivisionist Spaarnestad, dat in de B afdeling op de laatste plaats bivakkeert. Of één divisie verschil genoeg is voor Spaarnestad om zich voor de volgende ronde te plaatsen? Na twee duels moet dat duidelijk zijn, om 13:00 uur speelt Spaarnestad tegen Irene en om 15:30 uur tegen Punch.

Poule N: In Meijel staan Peelpush en Donki Sjot uit de Topdivisie B tegenover elkaar en tegenover Skunk uit de Eerste Divisie B. Op 25-09 was Donki Sjot in eigen huis met 3-1 te sterk voor Peelpush, of de krachtsverhoudingen een maand later in Meijel ook nog zo zijn? En of Skunk een rol van betekenis kan spelen zal vanaf 15:00 uur bij Peelpush vs. Skunk voor het eerst blijken.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.