Team 22 blijft ongeslagen vs. Voltena

VoV, 21-10-2021. 4:42 uur. In de midweekse speelronde van deze ‘Engelse week’ in de Eredivisie dames stond o.a. Voltena vs. Team 22 op het programma.

Van Team 22 verwachten we in het reguliere seizoen het een en ander, de confrontaties tegen Apollo 8, Sliedrecht Sport en VC Sneek zien we met belangstelling tegemoet. Team 22, het voormalige TTP, heeft de samenstelling (qua namen) om het alle tegenstanders lastig te maken. Tot nu wonnen ze van Peelpush en SV Dynamo en de derde ploeg die ze aan de zegekar zullen willen binden was gisteravond debutant Voltena.

Overigens wel goed door de Nevobo geprogrammeerd om het nieuwe Team 22 tegen Peelpush (3-0), SV Dynamo (0-3), Voltena (1-3), Set-Up ’65 (zaterdag0 en VCN (volgende week) te laten beginnen. Hebben ze nog ruim de tijd om goed ingespeeld te raken, het is in ieder geval anders dan Apollo 8, Sliedrecht en Sneek in de eerste drie wedstrijden tegen te komen.

Voltena had een twee keer een prima start bij eerdere duels, maar kon ook twee keer het niveau uit de eerste set(s) niet vasthouden, hetgeen in nederlagen tegen FAST (2-3) en VC Sneek (3-1) resulteerde. Met opnieuw thuisvoordeel was de uitdaging voor topschutter Lynn van Mill, Olympiër Raïsa Schoon en hun collega’s des te groter om een goed resultaat neer te zetten.

Maar de eerste set was desastreus. In een ommezien stond Team 22 met 2-10 voor. Fleur Savelkoel, Iris Vos en Britte Stuut waren trefzeker en Voltena kon maar niet onder de serve- en aanvalsdruk wegkomen. Dat lukte ook in het vervolg niet, bij 7-21 scoorden ze voor het eerst op eigen serve via een aces van Anique Tavenier,  op het tweede setpoint tegen bij 9-24 lukte het voor de tweede keer, daarna maakte Elles Dambrink de set uit. 10-25 was een slechte start, wellicht dat het omgekeerde van het gezegde een goed begin is het halve werk deze avond van toepassing zou zijn.

In de tweede set kon Voltena prima meekomen tot aan de 9-9 tussenstand. Drie scores achter elkaar van Fleur Savelkoel vanaf positie vier, een kill block en een rake klap van Elles Dambrink maakten het verschil naar 9-14, Voltena had via o.a. Silke van der Giessen het antwoord direct paraat en scoorde vier keer achter elkaar voor de 13-14 stand.

Teams bleven het verschil van twee punten vasthouden tot aan 16-18, toen Demi Korevaar met een midaanval en een blok eerst het verschil verdubbelde en vervolgens er als ‘hoogste springer’ bij een net duel nog een aan toevoegde voor de 16-21 stand.

Opnieuw toonde Voltena veerkracht en kwamen ze terug naar 20-21, en wat later maakte hun ace er 22-22 en setpoint 24-22 van. Na de 24-25 volgde een foutserve en een score van Sarah van Esch, waarna de aanvalsfout de set besliste. Met 27-25. Bij Team 22 zagen ze allemaal touché, de scheids zag het echter niet.

De derde set was weer heel ruim voor Team 22. Ze liepen uit naar 4-11, hielden het verschil van zeven punten vast (11-18) en gingen bij 14-22 nog steeds heel ruim aan de leiding. Dat de set met 15-25 naar Team 22 ging was een logisch vervolg. Voltena kon opnieuw scorend in deze set geen potten breken, hetgeen ook daarna in de vierde set van toepassing was.

Team 22 pakte meteen de draad van de vorige set weer op en zette de thuisploeg zwaar onder druk, hetgeen in 3-9 en 5-15 tussenstanden resulteerde. Na de 8-18 lukte het Voltena nog iets terug te doen, via 12-20 kwamen ze op 15-22, maar het verschil was veel te groot om Team 22 nog in de problemen te brengen. Het werd 17-25 en dus 1-3, waarmee Team 22 ongeslagen bleef

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart.