Sliedrecht Sport lijdt puntje verlies in Zwolle

VoV, 21-10-2021. 4:52 uur. In de midweekse speelronde van deze ‘Engelse week’ in de Eredivisie dames reisde Sliedrecht Sport naar Zwolle voor hun duel met Regio Zwolle Volleybal. Beide teams hadden een ex in de ploeg, Maureen van der Woude kwam eerder uit voor Sliedrecht, Julia Joosten voor Regio Zwolle Volleybal.

Bij Zwolle maakte Iris Reinders tot nu de meeste punten (47, inclusief 7 aces en 2 blokpunten). Sliedrecht kende in Jolijn de Haan (42 punten) haar topschutter en bij hen heeft spelverdeelster Rochelle Wopereis al 9 keer blokkerend gescoord. Als ze met Carlijn Ghijssen-Jans en blok vormt is dat waarschijnlijk niet zo heel makkelijk te passeren. Dat geldt ook als Marianne Het Lam-Scholten zich focust om de aanval van de tegenpartij af te stoppen.

Gisteravond eindigde het gevecht om de meeste punten in het voordeel van de Sliedrecht Sport ploeg, dat voor de tweede keer dit seizoen maar net aan een nederlaag ontsnapte. Zij wonnen met 2-3 via de setstanden 25-22, 14-25, 19-25, 25-16 en 14-16 in de vijfde set.

In de openingsset kwam Zwolle drie keer vanuit een achterstand terug naar evenwicht in de score. De 10-13 werd 14-14, de 17-19 werd 20-20 en de klapper van de eerste set was de inhaalrace vanaf 20-22 naar de 25-22 setwinst.  In set twee stelde Sliedrecht Sport vlot orde op zaken en sloeg zich naar 8 punten voorsprong bij 7-15. Na de 13-18 liepen ze met een 1 om 7 score uit naar 14-25 en brachten daarmee de stand op 1-1 in sets.

In de derde set knokte Zwolle zich, onder aanvoering van de makkelijk scorende Iris Reinders van 6-12 terug naar 12-14 en 15-16. Christie Wolt, een aanvallende fout en een blokpunt met o.a. Rochelle Wopereis maakte daarna het verschil naar 15-20. Rochelle scoorde met een tweede bal de 16-21, Denise de Kant banjerde een midaanval full speed binnen de drie meter voor de 17-22 tussenstand. Via de 18-23 van Julia Joosten won Sliedrecht de set met 19-25.

In de vierde set was het alles of niets voor Zwolle en dat was aan de inzet, gedrevenheid en werklust goed te zien. Ze gingen er meer dan 100% voor en dat wierp vruchten af na de 7-7 stand. Iris Reinders maakte 9-7 en even later 12-9. Bij 14-10, een ace van Maureen van der Woude, ging Vera Koenen de time out in. De scores van Christie Wolt daarna waren side out punten, die het verschil niet verkleinden, bij 20-16 bedroeg het nog steeds vier punten. De score van Christie voor 20-16 was het laatste punt voor  Sliedrecht, Zwolle maakte met een serie van vijf punten de set in een keer uit. 25-16 betekende 2-2 en dus verlengen.

In de vijfde set had Zwolle een aantal keren de kans om de trekker definitief over te halen en Sliedrecht naar een nederlaag te spelen. Na 7-7 werd het 11-8, 13-10 en 14-11. Een Houdini-act van de gasten voorkwam verlies. Zoals Zwolle de eerste set de winst voor de poorten van de hel wegsleepte, zo deed Sliedrecht dat in de vijfde. Van 14-11 naar 14-16 en 2-3 winst. Zwolle zal er naast dat ene puntje zeker wel een minder goed gevoel aan hebben  over gehouden.

Iris Reinders werd met 21 punten de topscorer van de partij. Christie Wolt kwam tot 18 treffers. Denise de Kant scoorde 6 keer blokkerend, Julia Joosten deed dat 4 keer in de 6 om 17 totaalscore voor blokpunten. Zwolle had een 13 om 8 voordeel via de aces.

Sliedrecht blijft hiermee nipt ongeslagen en VC Zwolle heeft laten zien dat het na de nederlaag bij Apollo 8 nu bezig is aan de weg omhoog.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy Biekart.