Tweede zege U17 meiden op EKK in België

VoV, 06-01-2021. 15:57 uur. De oranje U17 ploeg heeft bij het EKK in België de tweede zege behaald. Spanje was niet opgewassen tegen de ploeg van bondscoach William Klaver en verloor met 0-3.

Spanje had gisteren nog een verrassende come-back gehad nadat het tegen Italië met 0-2 achter kwam, ze maakten met twee nipte setzeges toen gelijk (26-24 en 28-26), maar verloren de wedstrijd in de tiebreak. Nederland liet de Spaanse leeftijdsgenootjes niet terug in de wedstrijd komen en maakte de wedstrijd na de 0-2 professioneel af.

Oranje had een prima start met een vlotte 1-6 voorsprong in de eerste set. Spanje kwam terug naar 10-12 en bleef op de side out volgen tot 14-16. Daarna nam Oranje weer afstand naar het oude verschil bij 14-19. Maike Heilig, die blokkerend geweldig op dreef was, blokkeerde de 17-21 tegen de vloer, waarna scores van onder andere Femke Zegwaard voor de eindstand 19-25 zorgde.

In set twee ging Spanje bij 4-8 de time out in, diagonaal Aysha Meering scoorde (te) makkelijk een paar keer achter elkaar. Spanje klampte bij 10-11 weer aan, Nederland blokkeerde zich vervolgens naar 10-13 en Spanje was met een paar kadootjes ook gul met weggegegeven punten. Met een ace via de netband scoorde oranje 13-18, Roos Wessels maakte even later 14-21, waarna oranje op 0-2 kwam via 16-25.

Oranje maakte van 3-4 in de derde set een 3-7 voorsprong en hield Spanje vervolgens de hele set ruim en iets minder ruim achter zich. Bij 7-9 was het ietsje minder ruim, maar bij 12-18 stond het niveauverschil uit de eerste twee sets ook in de derde set weer op het scorebord. Na de 15-22 scoorde Roos Wessels met een snelle midaanval de 16-23 waarna een kill-block Oranje op set- en matchpoint zette. Aysha Meering deelde na 18-24 de beslissende rake klap uit voor de 18-25 set zege.

In een uur en vijf minuten had Oranje de tweede zege binnen. Oranje scoorde 49 eigen punten. Aanvallend 27, blokkerend 12 en serverend 10. Daarvan nam Aysha Meering er 15 voor haar rekening en de andere punten kwamen op naam van Maaike Heilig (10, waarvan 7 blokkerend), Roos Wessels en Femke Zegwaard (elk 7), Janne Koops 6 (waarvan 5 aces) en Floortje van Losser en Roosmarijn Peper Grooters (elk 2). Spanje kwam tot een eigen score van 31 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart.