Vizier op volleybal

 

U18 beachtalenten gaan voor 5de plek op EK

VoV, 16-6-2019. 7:00 uur. Bij het EK Beach U18 in Baden, Oostenrijk hebben de deelnemende Nederlandse talenten Versteegen / Ooijmans (bij de jongens) en Klein Lankhorst / Poiesz (bij de meiden) een nederlaag geleden in Round 3, de kwartfinale.  Daardoor gaan ze in het toernooi verder in de verliezersronde, de vijfde plaats is nu het hoogst haalbare.

Na hun tweede plaats in de poule moesten Kim Klein Lankhorst en Desy Poiesz zich via de zogenaamde KO ronde in het toernooi zien te houden. Hun tegenstander kwam uit Roemenie en werd met 21-8 en 21-14 binnen een half uur vakkundig aan de kant gezet. In de achtste finale kwam de tegenstander uit Duitsland.  Beutel / Schürholz waren als derde geplaatst, acht plaatsen hoger dan het Nederlandse duo. Maar dat was in de wedstrijd niet terug te zien. Opnieuw werd het een Nederlandse zege en weer zonder setverlies binnen het half uur. Met 17-21 en 13-21 gingen Kim en Desy door naar de kwartfinale.

Daarin was ook een top tien duo de tegenstander. En die bleken net dat kleine beetje beter dan de Nederlandse leeftijdsgenootjes. Het werd een 1-2 nederlaag via 12-15 in de derde set. Daarvoor hadden beide duo’s een set gewonnen. Met 21-17 had het NL-duo de 19-21 uit de eerste set ongedaan gemaakt.

Kim en Desy gaan vandaag door naar de zogenaamde ‘losers round’,  waarin voor de vijfde tot en met de achtste plaats wordt gestreden.  Klein Lankhorst / Poiesz  spelen in die ‘kleine halve finale ‘ eerst tegen het Hongaarse duo Vasvári / Vecsey en hun deelname krijgt dan met de strijd om de vijfde of zevende plaats een vervolg.

Bij de jongens waren Kyran Vesteegen en Siem Ooijman na drie zeges in de poule als poulewinnaar rechtstreeks door naar de achtste finale.  Een 2-1 zege via 19-21, 21-13 en 15-11 op het Tsjechische duo Sepka / Herman, dat als derde geplaatst was, bracht hen bij de beste acht van Europa. In de kwartfinale speelden ze tegen Rusland. Dat konden ze net niet bolwerken en met 0-2 via 17-21 en 19-21 werden ze uitgeschakeld voor een strijd om een podiumplaats.

Versteegen / Ooijman gaan dus ook door naar de ‘kleine halve finale’, de strijd om de plaatsen vijf tot en met acht. Het als eerste geplaatste Oostenrijkse duo Krassnig /Glatz is daarin de tegenstander.

We houden u op de hoogte wat de eindklassering van de Nederlandse talenten uiteindelijk is geworden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.