Vizier op volleybal

 

Uberlandia: Stam/Schoon uitgeschakeld. Boermans/ de Groot ook

VoV, 29-04-2023. 17:00 uur. Bij het FIVB Elite16 toernooi in Uberlandia, Brazilië hadden zich drie van de vier Nederlandse duo’s geplaatst voor de ‘Round of 12’, de tussenronde voor de kwartfinale en was alleen van de Velde/ Immers erin geslaagd zich als poulewinnaar rechtstreeks te plaatsen voor de kwartfinale.

Stam/Schoon sloten de poulefase met één zege af, werden derde in de poule en moesten in de tussenronde tegen Tina Graudina en Anastasija Samoilova uit Letland. Tegen dit duo had Stam/ Schoon een positieve balans, de laatste drie ontmoetingen werden gewonnen. Maar de vierde, die van vanmiddag, werd verloren. Met 1-2 via de setstanden 17-21, 21-14 en 14-16.

Het duo uit Letland maakte in de eerste set bij 8-12 voor het eerst het verschil, die achterstand liep het BTN-duo in tot 11-12, maar daarna kwamen ze met 13-18 op forse achterstand, die niet meer ongedaan kon worden gemaakt. In de tweede set waren de rollen omgedraaid en namen Stam/ Schoon een 12-8 en 18-14 voorsprong. Nu kwam de tegenstander nog een keer sterk opzetten (18-17, 19-18) maar slaagde niet de gelijkmaker te scoren. Op de side out won het BTN-duo met 21-19

In de beslissende tiebreak werd met 8-6 voor Nederland van kant gewisseld en bij 12-10 was de zege nog maar drie side outs verwijderd. Die side outs kwamen er echter niet, Letland maakte van 12-10 een 12-13 stand en kon na de 14-14 de laatste twee punten voor zich laten noteren. Stam/ Schoon zijn dus uitgeschakeld.

Bij de mannen in de tussenronde was het zeker dat één NL-duo’s zich zou plaatsen voor de kwartfinale en één duo uitgeschakeld zou worden. De loting koppelde namelijk Brouwer/ Meeuwsen aan Boermans/ de Groot.

Brouwer/ Meeuwsen bleken op dit moment een maatje te groot voor hun Nederlandse collega’s. Met twee keer 14-21 pakten zij het ticket voor de kwartfinale. Na 7-14 in de eerste set en bij dezelfde tussenstand in de tweede set was wel duidelijk dat Brouwer/ Meeuwsen naar de kwartfinale zouden gaan en Boermans/ de Groot uitgeschakeld werden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB