Uitstekende eerste set helpt WSV niet

VoV, 08-10-2017. 17:42 uur.  WSV is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om een overwinning uit Vorden mee te nemen naar Warnsveld. In de eerste set speelde WSV uitstekend, met goede serves en degelijk aanvalswerk aan de buitenkanten nam het direct afstand van Dash dat nog wel even tegen sputterde maar geen vuist kon maken (20-25). Wellicht dat de vele blessures en het “nieuwe” systeem daar debet aan waren.

Daar was in de tweede set geen enkele sprake meer van, Dash speelde fanatiek mee en kwam steeds beter in haar spel. Nam de regie met de serve over aan het einde van de tweede set en was net iets gelukkiger in de rally situaties (25-23). De derde set was een copy van de tweede set. WSV had het initiatief maar kon niet doordrukken tegen een ongecompliceerd spelend Dash. Kleine foutjes aan WSV kant werden vakkundig afgestraft (25-22).

WSV dacht in de vierde set het lek boven te hebben. Het midden werd iets meer gebruikt, maar dat leidde niet tot voldoende dreiging. De serve druk viel weg en de jagers van Vorden namen ook nu weer het initiatief.  Bij de stand van 21-24 kwam Benthe Wismans aan serve wat twee indirecte punten opleverde. Een time out van Tjarko Muis van Dash weerhielt Wismans er niet van om een krachtige serve af te leveren, en met een verspeelde rally bal gaf WSV het 3-1 cadeautje aan Dash.

Eric Maan (coach WSV) was helder na de wedstrijd: “Dash probeert sinds de voorbereiding de tegenstanders zand in de ogen te strooien door de favorietenrol voor de titel onterecht bij anderen te leggen. Juist zij zijn favoriet, zeker als zij verlost zijn van alle blessures en het nieuwe systeem nog beter onder de knie krijgen”, afsluitend met een knipoog.

Al met al een goede pot volleybal en dat geeft hoop voor beide ploegen voor de rest van de competitie, die een stuk spannender is in de top dan vorig jaar.

Volgende week de vierde wedstrijd in Warnsveld tegen Zwolle 2. 18.00 uur in de Kei!