Verlies Peelpush D2 met aangepaste team

VoV, 08-10-2017. 17:57 uur.  Met een iets wat aangepaste selectie ging Peelpush Dames 2 op pad naar Sliedrecht om daar de wedstrijd tegen Sliedrecht Dames 2 te spelen. Eerder deze week had Wendy kenbaar gemaakt dat ze zou stoppen en terug zou gaan naar haar oude team. Dit was voor iedereen erg onverwachts. Ook Eke was nog niet fit om te kunnen spelen doordat ze vorige week door haar enkel ging in de wedstrijd tegen Stravoc Dames 1. De opstelling was hierdoor anders dan normaal. Onze libero (Emma) zou gaan spelverdelen, en onze passer – loper (Guusje) zou de libero positie in gaan vullen.

We begonnen de wedstrijd sterk en stonden al snel op een voorsprong door een goede serviceserie van Emma. De pass kwam goed en de aanvallers aan het net konden de ballen mooi afmaken. Het ging vrij lang gelijk op. Uiteindelijk trok Sliedrecht als eerste de set naar zich toe en verloren we met 25-22.

We hadden het gevoel dat er iets te halen viel. Sliedrecht speelde op momenten ook wat slordig en maakte daardoor ook onnodige fouten. Maar in de tweede set lukte niks meer aan Peelpush zijde. Het leek alsof niemand er meer in geloofde, en de vechtlust om er echt voor te gaan was helemaal weg. Dit resulteerde in een 25-6 verlies.

Dit moest anders, in de derde set begonnen we weer sterk en iedereen zette de schouders er weer onder. We begonnen weer met een voorsprong die we lang hebben vastgehouden. Uiteindelijk kwam Sliedrecht op matchpoint te staan, deze hebben we nog twee keer weggewerkt maar dit was niet genoeg om de set binnen te halen. 25-23 in het voordeel van Sliedrecht.

Er was nog een kans om een puntje aan de wedstrijd over te houden, de vierde set winnen. Ook dit konden we helaas niet waar maken. In de vierde set werd het spel weer wat rommeliger en werden er te veel onnodige fouten gemaakt waardoor we al snel achter stonden. Deze achterstand hebben we niet meer in kunnen halen en verloren de set met 25-15. Hiermee verloren we ook de wedstrijd met 4-0.

Volgende week spelen we weer thuis in onze eigen Korrëf. We nemen het om 14.00 uur op tegen Scylla Dames 1 uit Wageningen. We gaan weer hard trainen en hopen dat we volgende week de punten in Meijel kunnen houden.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag Mirna Seweuster, Peelpush D2. Foto Wim Simons.