Volley Tilburg D1 verliest in heksenketel

VoV, 08-10-2017. 18:13 uur. Op de heenweg wordt er vaak in de auto nog even naar het wedstrijdschema in de poule en de voorspellingen op de Nevobo website gekeken, voor onze wedstrijd was dit 2-3. Er werd al wat gespeculeerd hoe dit algoritme nou in elkaar zou zitten, naar het rijtje voorspellingen kijkend leek de logica nog een beetje te ontbreken. Zeker als je naar de uitslagen van de afgelopen weken kijkt, maar wat nou als de speelomstandigheden meegenomen worden? Dat zou meer dan terecht zijn, want Stravoc uit, altijd lastig in deze sporthal met veel sfeer en een actief supporterend thuispubliek.

Zo bleek ook gelijk de eerste set. We speelden op aangeven van Aukje mooie side-outs met onder andere fantastische aanvallen van Lotje en Nathalie, dit werd echter afgewisseld met lange rally’s waarbij Stravoc verdedigend ontzettend sterk was en geduldig hun kansen afwachtte en verzilverde. De strijd werd echt geleverd en de sfeer zat er goed in. Tegen het einde van de set wisten ze dit goede spel door te zetten en maakten ze met name met hun goede servicedruk en verdedigende werk het verschil. 25-19.

De tweede set werd een beetje een kopie, hoewel Stravoc al eerder gas gaf. Tegen het einde van de set konden we het spel eindelijk weer wat naar onze hand zetten en werd een flinke achterstand toch omgezet in een comfortabele voorsprong. Dit was onder andere de verdienste van Suzanne die zowel aan het net als vanaf de servicelijn de nodige punten wist te scoren. Was dit dan de ommekeer? Met hetzelfde recept en hard werken beet Stravoc zich echter toch weer vast onder aanvoering van het enthousiaste thuispubliek. Punt voor punt kwamen ze dichterbij en wisten ze ook deze setwinst weer te pakken, 27-25.

Altijd een domper als je een set zo nipt verliest, zeker als je in de eindfase voor hebt gestaan. Toch wisten we de goede lijn in de derde set voort te zetten. Floor en Nienke waren ijzersterk in het achterveld en Femke scoorde aan het net een aantal (soms ook bijna onmogelijk) mooie ballen, zo ook Finke. Eindelijk konden we netto op tegen het sterke spel van Stravoc, 21-25.

Op naar de vierde set! Stravoc zou Stravoc niet zijn als ze er gewoon weer volle bak in gingen, waardoor we ons toch weer lieten verrassen. Gelukkig konden we dit halverwege de set weer rechttrekken. Zowel in als naast het veld ging het er in het heetst van de strijd fanatiek aan toe zullen we maar zeggen, wat een onstuimige slotfase opleverde. Helaas niet in ons voordeel. We probeerden het nog wel, met als absoluut hoogtepunt toch wel het kill block van Femke, waarbij menigeen de hele actie gemist had omdat het zo snel ging. Ook Lotte kwam nog binnen de lijnen en leverde goed serverend en verdedigend werk af. Toch kwamen we de tussenfase van de set niet meer te boven, 25-22.

Helaas dus een verlies van 3-1 in Stramproy, maar wat een echte (wed)strijd was het wel geweest, waar we toch allemaal competitie voor spelen. Credits naar Stravoc voor de vechtlust waar zij mee spelen en het altijd loyale thuispubliek die keer op keer toch een geweldige ondersteunende ambiance kunnen creëren, om jaloers op te zijn. Wij gaan weer op naar volgende week en hopen deze strijd weer door te kunnen zetten, waarbij het niet aan de tegenstander zal liggen, namelijk Sliedrecht Sport! Gelukkig beschikken we dan ook weer over Anneloes die er deze zaterdag helaas niet bij kon zijn.

gh @ VoV, verslag van Angelique Remmers, Volley Tilburg D1.