Vizier op volleybal

 

UNIEK! Wevo’70 H1 speelt met libero (v)!

VoV, 27-09-2020. 10:16 uur. Het is een bijzonder jaar (en dat is het). En dus dacht een (op zijn manier ook best wel bijzonder) Wevo’70-team dat het tijd werd ook een duit in het zakje te doen.

Wevo’70 H1 gaf het net begonnen jubileumseizoen van onze vereniging vrijdagavond een bijzonder tintje door voor het eerst in zijn bestaan aan te treden met een …. vrouwelijke libero! Konden de gastheren van Harambee2 eerst nog denken dat Wevo’70 met een in het zwart geklede vrouw een studententraditie in ere hield (mannenteams gecoacht door vrouwen, vrouwenteams gecoacht door mannen), toen het team het veld betrad was al snel duidelijk dat er iets anders aan de hand was.

De vrouw in kwestie droeg een felrood shirt met nummer 15 en meldde zich als de libero van dienst in dit promotieklasseduel…. En als ze gedacht mochten hebben dat ze daarmee een makkelijke prooi hadden gevonden voor hun serveergeweld, nou dan kwamen ze bedrogen uit.

Want wie Manon Kempers (want die was het) een beetje kent, weet dat ze haar mannetje staat. En dus was ze er mede voor verantwoordelijk dat Wevo H1 maar nipt naast een tweede 3-2 zege op rij greep maar wel, net als de voetballers van FC Twente een paar honderd meter verderop, voor in ieder geval één avond, nacht en ochtend de trotse koploper was!

gh @ VoV, bericht en foto Wevo ’70.